Babybabbel

Babybabbel is een deelwerking van Leren Ondernemen vzw opgericht op 18 januari 2008 .

Voor wie? Babybabbel is een ontmoetingsruimte voor (zwangere) ouders met hun jonge kinderen (-9 maanden tot 3 jaar) in de Valkerijgang in Leuven. Ook grootouders en andere betrokken mensen zijn welkom. Behalve basisregels van respect voor elkaar en het materiaal, zijn er geen voorwaarden om deel te nemen.
Babybabbel heeft bijzondere aandacht voor ouders en jonge kinderen, die door armoede en sociale uitsluiting kwetsbaar gemaakt worden. Babybabbel wil een plek aanbieden waar zij kunnen ‘zijn’, los van de dagelijkse opslorpende zorgen en stress.

Wat? Een halve dag in de week wordt een gezellige, warme plek beschikbaar gesteld om samen te zijn, om samen te spelen, om te babbelen over en met de kinderen. Je kan er ontspannen en zien hoe kinderen groeien. Ontdekken dat baby’s een heel bijzondere persoon zijn. Er zijn twee begeleidsters-psychologen aanwezig die deze ontmoeting ondersteunen. Als de vraag zich aandient, wordt ook individuele ondersteuning aangeboden en wordt samen op zoek gegaan naar antwoorden.

Waarom? Het project biedt een alternatief voor het toenemende isolement in de samenleving. Veel (alleenstaande) ouders met jonge kinderen leven geïsoleerd of durven de stap naar buiten niet zetten. Babybabbel schept de gelegenheid om andere ouders met jonge kinderen te ontmoeten, en steun te ervaren.

Omdat Babybabbel ingebed is in Leren Ondernemen vzw, kunnen ouders zich ook inschakelen in andere deelwerkingen van de organisatie (en omgekeerd). Door samenwerking met andere diensten in het Leuvense (bijv. het ‘Parel-netwerk’), en een zorgvolle toeleiding, wordt de drempel verlaagd.

Meer infoLeren.ondernemen@chello.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.