Abdijmarkt en Open Monumentendag in de Abdij van Park

Op zondag 13 september houden de Vrienden van de Abdij van Park een abdijmarkt met ecologische en ambachtelijke producten op het prachtige hoevedomein. U kunt er een bezoekje brengen aan de ecologische hoogstammenboomgaarden, de kruidentuin, de bijenhal en de vleermuizenkelder. De markt start om 12u en duurt tot 18u. Daarnaast is er een sfeervol café-terras waar u onder meer van een lekker parkbiertje kunt genieten.

Ook de abdij zet in de namiddag de deuren open. U kunt gratis rondwandelen in het Museum gelegen in het gerestaureerde Spreekhuis naast de abdijkerk en ook de abdijtuinen zijn geopend. Het museum en de tuinen zijn doorlopend toegankelijk van 10u tot 18u.

Wilt u graag wat meer uitleg over de abdij en het domein errond, dan kan u om 10u30, 11u30 en 15u gratis deelnemen aan een domeinwandeling met gids. Wie liever alleen de abdij van binnen wil bezoeken, kan om 16u en 17u aansluiten bij een gratis geleid abdijbezoek. Alle geleide bezoeken starten aan de infobalie van het museum in het Spreekhuis naast de abdijkerk.

In het Wagenhuis gaat een tentoonstelling van kunstenares Maria Kahn door.  Zeker ook een bezoekje waard als u richting de abdijsite komt.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.