1000 leerlingen bezoeken Leuvense dierenmarkt

De feestmarkt in Leuven begin september is een jaarlijkse traditie. Ook de daaraan verbonden dierenmarkt kent iedereen. Dit jaar doet de stad een speciale inspanning voor de Leuvense scholen. De stad wil schoolkinderen terug in contact brengen met de land- en tuinbouw. Onbekend maakt immers onbemind. Door kennis te maken met koeien, paarden, varkens,.. wil men de Leuvense schoolkinderen het platteland leren waarderen. Een begeleid bezoek van de scholen aan de Leuvense dierenmarkt op 7 september leek daarvoor de ideale gelegenheid. 11 scholen en meer dan 1000 leerlingen gingen op deze uitnodiging in.

Voor deze Leuvense leerlingen van 3 tot 12 jaar wordt dit bezoek een echte buitenbelevenis! Acteurs verkleed als boer nemen de leerkrachten en leerlingen mee op een educatieve wandeling. Het parcours loopt via de Kruidtuin en de dierenmarkt in de Heilige Geeststraat naar het Sint-Jacobsplein. Dankzij een samenwerking tussen de stad Leuven, de Boerenbond en de Landbouwcomice staat dit plein vol kinderanimatie: een gigantische stroberg omgebouwd tot een glijbaan, een ware beestenboel van koeien, varkens, … Verder kunnen de kinderen knutselen met hooi of dierenmaskers leren maken.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.