IJshockey : Leuven Chiefs verslaat Eindhoven

Op zondag 6 september om 19u00 op de ijsbaan te Leuven wonnen de Leuven Chiefs van Eindhoven.

Een eerste belangrijke test voor de Leuven Chiefs, werd in een aantrekkelijke icehockey-wedstrijd tot een goed einde gebracht. Leuven Chiefs versloeg zondag Eindhoven overtuigend met 5 – 4. (0-1, 3-1, 2-2)

De eerste periode begon met enkele snelle aanvallen van beide ploegen. Doch de verdediging van beide ploegen bleef de situatie meester. Op het einde van de eerst periode dwong Eindhoven terug, waardoor Chiefs enkele noodzakelijke overtredingen begingen. In powerplay kon Akim Ramoul op assist van Jeffrey Melissant de score openen voor eindhoven.

De tweede periode begon Leuven Chiefs met enkel goede acties. Brian Remen, terug na 3 jaar afwezigheid, rondde een uitgespeelde kans af, na assist van Olivier Bouchard en Joris Peusens. Alhoewel Chiefs de betere kansen hadden kon Bob Theunissen, na assist van Tyler Hilbert Eindhoven halfweg de 2de periode opnieuw op voorsprong brengen. Onmiddellijk bracht Matiss Megnis, op assist van Jesse Raeckelboom en Brian Remen chiefs langszij. Enkele minuten later scoorde Olivier Bouchard, die net uit de penalty-box kwam de goal van de wedstrijd, na een 40-meter-pas van Brian Remen.

Leuven begon alweer sterk aan de 3de periode, en Vincent Camelbeeck kon afronden na voorbereidend werk van Bryan Kolodzieczek en Lorenz sneyers. Halfweg de derde periode zette Lorenz Sneyers het Leuvens overwicht om, na assist van Brian Remen. 5-2 voor de Chiefs. Hierna nam Leuven wat gas terug, en scoorden Tyler Hilbert, op assist van Akim Ramoul en Ivy Van de Hes, op assist van Robbert Maes nog voor Eindhoven.

Daar Eindhoven 1 van de favorieten is in Nederland voor de titel, is dit een prachtprestatie.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.