Mannen van 1968 stunten tijdens Jaartallenoptocht

De jaarlijkse optocht van het Verbond der Jaartallen zal nu zondag, 13 september, meer dan ooit in het oog springen. De Mannen van 1968 zorgen er immers voor een originele stunt. Tijdens de stoet der Jaartallen wordt elk blok voorafgegaan door een fanfare of harmonie. Bij blok 8 (de jaartallen 1928, 1938, 1948, 1958 en 1968) zal dat geen alledaagse fanfare zijn.

“We hebben zeker niets tegen traditionele fanfares of harmonieën, waarvan we de artistieke en sociale waarde zeker hoog inschatten, maar als 68’ers wilden we toch een alternatief zoeken. Omdat we het sociale ook in ons jaartal hoog in het vaandel dragen, werden we erg gecharmeerd door Murgalova, een sociaal-artistiek project dat het Leuvens cultuurcentrum samen met het OCMW van Leuven en de cel wijkontwikkeling van de stad Leuven vorig jaar boven de doopvont hield”, vertelt Federic Verkaeren van de Mannen van 1968.

De Murga is een Argentijnse traditie. Tijdens een jaarlijkse parade bezetten groepen muzikanten, dansers en woordkunstenaars voor één dag de straten van hun stad. Het is de bedoeling om in een murgagroep mensen uit heel verschillende hoeken en van verschillende leeftijden aan te trekken.

Dit jaar startten de repetities van de Leuvense murgagroep, Murgalova, eind augustus. Sinds vorige week wordt gerepeteerd in het oud-wezenhuis van het OCMW in de Frederik Lintsstraat. Er wordt elke woensdag tussen 19 en 22 u gerepeteerd. De Jaartallenoptocht start zondag om 16 u op de Grote Markt van Leuven.

Murgalova, de Leuvense Murgagroep

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.