Leuven Draait Eindfeest

Leuven Draait sluit haar tweede editie af op vrijdag 18 en zaterdag 19 september 2009. in de Molens van Orshoven. Het voorbije jaar werden in vijf verschillende disciplines (muziek, fotografie, bewegend beeld, cartoon en woord) wedstrijden gehouden waarbij een professionele jury 23 winnaars heeft gekozen. Zij kregen een op maat gemaakt prijzenpakket, zoals workshops, een geldprijs, een citytrip naar het stripfestival van Angoulême of podiumkansen. Op het gratis Eindfeest zullen ze hun kunnen demonstreren aan het grote publiek!

Op vrijdag 18 september wordt het startschot gegeven met de nieuwe zaalshow van Seppe Toremans, een gevierd stand-up comedian én jurylid in de discipline woord. Er zijn slechts 220 plaatsen beschikbaar, dus wees er op tijd bij!

Zaterdag 19 september komen de winnaars aan bod. Voor muziek zijn dat Dillian, Willow, Latest Disgrace, Sunbird, The Blanchwood Spacefolk, Grant Moff Tarkin en Das Estupando Orchestra, voor bewegend beeld Joren Verfaillie, Bregt Jansegers, Lotte Bogaerts en Jef Vingerhoedt. Stand-up comedy is er van De Plooicaravans, Koen Michiels, Sven Ceuppens, Hanz met de Banjo en Ramzi Zerqane. In de expositieruimte hangt werk van de winnaars uit de discipline cartoon Jeroen Vanstiphout, Ward Broes en Herald Scheerlinck en uit de discipline fotografie Xavier Vankeirsbulck, Snezhana Dubrovskaya, Joost Van Slambrouck. Van deze laatste kan je nu al – in primeur ! – enkele van hun foto’s bewonderen in de inkomhal van Fnac Leuven.

Daarnaast zijn er ook wat gasten uitgenodigd uit de streek die hun werk met plezier komen tentoonstellen:

 • Mark Florquin: fotografie
 • Lola Kaigre: schilderkunst
 • Evita Appedin: installatie
 • Hans Fannes: schilderkunst
 • Francis Mean: installatie
 • Filip Sterckx: installatie
 • Daan Theysen: glaskunst
 • Darkenciel: live act
 • The X’mple: dj
 • Dezz Terquez: dj
 • DJ Ulterior: dj

Villa Dansa zorgt, net als in 2007, voor een spannende voorstelling met moderne dans, alsook The Nefertaris, Lien & Barbara & Elke. In het café van de Molens tot slot zullen Dub Me, Peckos, Donnie, Flashpoint, Madrugadao, Dizzy & Dee & Nolle, Joint De Vivre & Preacherman het beste van zichzelf geven achter de draaitafels.

Het Leuven Draait Eindfeest is dé unieke kans om volledig gratis jong creatief talent uit de regio aan het werk te zien, uit meer dan vijf verschillende kunstvormen in een gezellige, ongedwongen festivalsfeer!

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Leuven Draait Eindfeest”

bery
(on september 17th, 2009 at 10:02)

Ik wil u uitgenodigd de website van Lola Kaigre te bezoeken (schilder in LeuvenDraait): http://www.gwenolakaigre.tk
zie je op zaterdag in Leuven
B.

 
Leuven Draait Eindfeest - impressie
(on september 22nd, 2009 at 7:55)

[…] Heel Leuven vierde feest, dit weekend. In de Molens van Orshoven werden beloftevolle jonge kunstenaars in het zonnetje gezet op het Eindfeest van Leuven Draait. […]