Beleef de Bergstraat 2009

Met de actie “Beleef de Bergstraat 2009″ op zaterdag 19 september 2009, van 10:00 tot 13:00 uur willen de bewoners van de Bergstraat in Kessel-Lo de aandacht vestigen op het steeds toenemende verkeer in hun leefomgeving en op de risico’s die deze toename met zich meebrengt.

Deze actie kadert in de “Aardig-op-weg-week” die loopt van 16 tot 22 september en heeft de steun van Komimo (Koepel Milieu en Mobiliteit), belast met de coördinatie van deze week op Vlaams niveau. De actievoerders uit de Bergstraat zijn in de regio Leuven de enige initiatiefnemers die deelnemen aan de actie “Creatief met zuurstof”.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • voor de dappersten: fietsen in de Bergstraat
  • oversteken met kinderen en ouderen (zoek de oversteekplaats)
  • met kinderkoets van nummer 2 naar nummer 60
  • autotellen (wat je zelf doet …)

en ook:

  • OPGELET: fijn stof zone
  • spandoek “Bergstraat WOONstraat”
  • taferelen “geef je buur een zuurstofkuur” : bewoners laten hun fantasie de vrije loop en zorgen ervoor dat het buiten, op hun stoep, duidelijk is dat dit een straat is waar wordt gewoond
Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Beleef de Bergstraat 2009”

“Beleef de Bergstraat 2009″ - verslag
(on september 25th, 2009 at 22:24)

[…] Kessel-Lo deden de bewoners van de Bergstraat voor de tweede keer mee aan de Aardig-op-weg-week. Met hun actie wilden de Bergstraatbewoners nogmaals de verkeersdrukte in hun woonomgeving onder de […]