WERKEN, FRAGMENTEN VAN EEN COLLECTIE – samengesteld door Jan Vercruysse

Jean-Marc Bustamante, Anne Daems, René Daniëls, Thierry De Cordier, Helmut Dorner, Lili Dujourie, Katharina Fritsch, Ludger Gerdes, Rodney Graham, Robert Gober, Dianne Hagen, Sherrie Levine, Reinhard Mucha, Juan Muñoz, Bruce Nauman, Ed Ruscha, Richard Prince, Thomas Schütte, Walter Swennen, Gert Verhoeven, Didier Vermeiren, Boyd Webb, James Welling, Stephen Wilks, Franz West en een concertfilm van Frank Zappa.

Gelijktijdig met zijn solotentoonstelling in M, stelt Jan Vercruysse in STUK een tentoonstelling samen met werken van andere kunstenaars: WERKEN, FRAGMENTEN VAN EEN COLLECTIE. Verwijzend naar de tekst-roman van Roland Barthes, ‘Fragments d’un discours amoureux’, kiest Jan Vercruysse werken van kunstenaars waarmee hij een zelfbepaalde band heeft, zonder enig theoretisch discours. De tentoonstelling brengt zo een context bij zijn eigen werk.

De tentoonstelling “JAN VERCRUYSSE. WERKEN 1975-2009″ loopt in M. M van Museum Leuven, van 20 september 2009 tot 17 januari 2010.
De tentoonstelling “WERKEN, FRAGMENTEN VAN EEN COLLECTIE” loopt in  STUK Kunstencentrum, Naamsestraat 96 van 20 september tot 25 oktober 2009.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.