Kopiëren? Yes, we can!

Kopiëren? Yes, we can! is een Kopiefeest op 24, 25 en 26 september. Op dit driedaags event wordt het auteursrecht, en meer bepaald het kopiëren onder de loep worden genomen. Aan de hand van muziek, film, debat en workshops leren we dat downloaden en verspreiden van bepaalde artistieke werken degelijk op een legale manier kan en mag.  Het Kopiefeest is een samenwerking van het radioprogramma netwaves (Radio Scorpio) en de stadsbibliotheek Tweebronnen van Leuven.

Het hele weekend zijn er in de stadsbibliotheek Tweebronnen netlabelstanden en Djscapes. Op vrijdag is er een Kopiedebat over de compatibiliteit van de auteurswetgeving met het internet  in de foyer van  Tweebronnen. Sprekers zijn Dirk Vervenne (Sabam), Bart Wolput (Ram Sabam), Marco Raaphorst (Creative Commons) en alles wordt gemodereerd door Jan Lagrain (netwaves).   Marco Raaphorst geeft vrijdag een workshop in de bib (gele zaal/bovenste verdiep): een masterclass “The Art of Sampling”.  Zaterdag 26 september zijn eindigt het met een Silenced feestje in de Silo. In Cinemazed draait iedere dag een film geinspireerd op het kopiefeest: RiP: A Remix Manifesto, Sita Sings the Blues, Steel this film I+II. De toegang is gratis (behalve Cinema ZED).

Er is een Kopiefeest-CD die gedownload kan worden via de website van netwaves en de bibliotheek, of rechstreeks vanaf de parking op het ‘Internet Archive‘. Vermeld bij het verspreiden van deze muziek de naam van de artiesten en de licentie ‘CC:NC-SA’. In de inkomhal van de bib staat ook een ‘Burnstation’ ter beschikking om muziek te kopiëren op CD of memory-stick.

Het volledige programma vind je op  http://www.netwaves.org/node/479

kopiefeest

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.