LOKO zegt: Zorg voor ons diploma

Naar aanleiding van de opening van het academiejaar van de K.U.Leuven, wensen de studentenvertegenwoordigers van LOKO, de Leuvense studentenraad, op te roepen tot “zorg voor ons diploma”.

In hun studentenspeech stellen de studenten zich de vraag hoe de K.U.Leuven en bij uitstek de Associatie K.U.Leuven, met het oog op de academisering, het profiel van de opleidingen willen scherpstellen en bovendien kwalitatief hoogstaand onderwijs in Vlaanderen kunnen garanderen.

Er wordt eveneens benadrukt dat studenten, in zowel academische als professionele opleidingen, onderwijs van topkwaliteit wensen. Hier staan dan ook opnieuw zware uitdagingen te wachten om deze kwaliteit te vrijwaren en scherp te stellen.

De studentenraad geeft aan dat de universiteit voor zichzelf moet uitmaken wat kwaliteit is en moet durven denken in termen van hoe zij die geïmplementeerd en gewaarborgd wil zien. Universitaire eindtermen inzake kwaliteit dus! Het spreekt voor zich dat een interne standaard niet alleen geldt als maatstaf voor de studenten, ook het academisch personeel, docenten en assistenten in het bijzonder, moeten aan de strikte kwaliteitseisen voldoen. Deze worden nog belangrijker in de context van de academisering. De kwaliteitseisen kunnen immers slechts gegarandeerd worden wanneer de juiste expertise, academisch of professioneel, op de juiste plaats wordt ingezet.

Lees de volledige Studentenspeech opening Academiejaar.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.