“Beleef de Bergstraat 2009″ – verslag

In Kessel-Lo deden de bewoners van de Bergstraat voor de tweede keer mee aan de Aardig-op-weg-week. Met hun actie wilden de Bergstraatbewoners nogmaals de verkeersdrukte in hun woonomgeving onder de aandacht van het Leuvense stadbestuur brengen. Zij stelden in het bijzonder een aantal wantoestanden aan de kaak zoals overdreven snelheid en misbruik van de stoepen door autoverkeer, ondanks het feit dat kort na de Bergstraatactie in 2008 al een aantal Amsterdammetjes in de stoepen werden geplaatst.

Met een zelf geknutselde ventilatoropstelling bliezen de kinderen van de Bergstraat boombladeren over de weg, als symbool voor het fijn stof en de luchtvervuiling veroorzaakt door de vele auto’s in hun straat. Zoals in 2008 telden ze zelf de voorbijrijdende voertuigen want ondanks jarenlang aandringen heeft de stad nog steeds geen werk gemaakt van de aangekondigde verkeersmetingen tussen de huisnummers 3 en 63.

Her en der zagen we bewoners op de stoep tafelen en aperitieven, anderen haalden zelfs de strijkplank naar buiten, als teken dat in deze straat in de eerste plaats wordt gewoond. Een reuze spandoek “Bergstraat WOONstraat” vervolledigde de boodschap.

Ook dit jaar kon de actie “beleef de Bergstraat” rekenen op de belangstelling van verschillende Leuvense politici en mandatarissen. Zo noteerden we de aanwezigheid van schepen van Ruimtelijke Ordening en Jeugd Karin Brouwers en van gemeenteraadsleden Herwig Beckers, Edmond Feyfer, Fons Laeremans (CD&V), Frans Dumont en fractieleidster Fatiha Dahmani (Groen!).

De Bergstraatbewoners volgen dan ook van nabij welke concrete invullingen het Leuvense stadsbestuur aan hun actie zal geven.

begstraat

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.