Nacht van de Fair Trade

In Leuven wordt de Week van de Fair Trade (30 september tot 10 oktober) voor het tweede jaar op rij afgesloten door een Nacht van de Fair Trade. Die Nacht vindt plaats op vrijdag 9 oktober in de Leuvense Schouwburg met als centrale gast de Tunesische topartieste en muzikale duizendpoot Ghalia Benali. Ghalia groeide op binnen een erg artistieke familie in het Zuiden van Tunesië. Vanaf haar kleutertijd werd ze door allerhande muziek en poëzie doordrenkt: Franse chansons, Egyptische en Indische musicals, melodieën uit Syrië en Irak, de tartil (de gezongen lezingen uit de Koran) en de dichtkunst van Oum Kalsoum. Speciaal voor de Nacht van de Fair Trade nodigt Ghalia een resem bevriende muzikanten uit voor een avond vol muziek. Van intiem in het eerste deel tot feestelijk in het tweede. Ze legt zelf ook de link met eerlijke handel. Als toetje krijgen de bezoekers er nog een feestfoyer met dansmuziek bovenop. Zonder twijfel een meer dan faire deal.

Natuurlijk zal ook fair trade in de spotlights staan. Zo vindt er tussen de muzikale activiteiten door een interessant panelgesprek plaats, waarbij VRT-journalist Dirk Barrez de rol van advocaat van de duivel opneemt en enkele verantwoordelijken uit de fairtradewereld aan de tand voelt. Panelleden zijn Koen Van Bockstal (Oxfam-Wereldwinkels), Lily Deforce (Max Havelaar), Marc Bontemps (Ecolife) en Erik Devogelaere (Fair Trade Original). Wie eerlijke handel proeft, raakt pas echt overtuigd. Het hele drankenaanbod in de Schouwburg bestaat die avond uit eerlijke handel. De organisatoren zorgen bovendien voor een heleboel fairtradeproevertjes en infostands. Met deze Nacht van de Fair Trade maakt Leuven zijn naam als fairtradegemeente nog eens helemaal waar.

Locatie: Schouwburg Leuven
Datum: vrijdag 9 oktober om 20:00
Prijs: 10 euro, boekingen op http://www.30cc.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.