Selah Sue (solo)

Het stond met stip aangeduid in mijn agenda: Selah Sue in aula Pieter De Somer als opening van een nieuw jaar UUR KULtuur. Startuur: 21u. Inkom: gratis. Capaciteit: 800 man.

Een formule die blijkbaar geweldig aanslaat, want omstreeks 20u45 werd de deur letterlijk tegen mijn neus geduwd. In eerste instantie was het me niet helemaal duidelijk waarom ik er niet meer in mocht. Was het omdat ik me deze morgen niet geschoren had? Was het omdat ik mij in een gemakkelijke broek had gehesen? Of was het omdat ik mijn gemakkelijk sportsloefen had aangetrokken?

Vijf minuten later werd het me wel helemaal duidelijk. De officiĆ«le uitleg luidde: “We hebben 800 plaatsen en we hebben 1000 mensen binnengelaten. Geen kaart, dan kom je er niet in. Brandveiligheid, weet je.” Een paar mensen gaven nog een kaart door, maar ik was niet bij gelukkigen. Nog iemand anders droeg een T-shirt van LOKO en dat was ook voldoende om nog binnen te mogen. De deur op slot (ook voor de brandveiligheid?), nog even hopen, maar tegen 21u toch maar afdruipen. De meeste wachtenden hadden toen nog niet eens door dat het voor een andere keer zou zijn.

Morgen meer geluk bij STUK START?

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Selah Sue (solo)”

Oker
(on oktober 1st, 2009 at 8:37)

Ik had exact hetzelfde! En aan de strooooomen van mensen te zien die allemaal de kant van PDS opgingen toen ik naar de Oude Markt liep, hebben meer mensen een fijn concertje gemist.

 
Pinie
(on oktober 1st, 2009 at 18:37)

Ik denk dat er uiteindelijk meer volk buiten stond dan dat er binnen was! Rond 21:15 is er een groepje in geslaagd om een deur te openen en naar binnen te stormen, maar ze zijn allemaal terug naar buiten ge-escorteerd. Iemand vroeg zelfs nog of ze om 22h een tweede sessie zou starten voor de wachtenden, maar het heeft allemaal niet mogen baten…