The Sushi Lounge

Mijn oog was er al op gevallen tijdens  de Leuvense kermis: een nieuwe sushi bar op de oude markt!

Afgelopen zaterdag zijn we de plaats dan eens gaan uittesten.

We waren met vier man en niet iedereen had zin in enkel sushi, dus we besloten twee verschillende noodle schotels te nemen en de Sushi Deluxe XL met 16 stuks sushi.

Eigenlijk is The Sushi Lounge een take-away, maar je kan er ook ter plaatse eten. De keuze aan eten is niet heel erg groot. Voor de noodles werkt het als volgt: als eerste stap kies je wat voor soort noodles of rijst je wilt.  Deze komen al standaard met knapperige groentjes. Als twee stap kies je een extra, wij kozen een schotel met cashewnoten en één met shi-take champignons, beide met eiernoodles. Als laatste stap kies je een saus, wat respectievelijk een pikante kokos-curry saus (bangkok) en oestersaus (shangai) werd. Vervolgens namen we buiten plaats aan een tafeltje met een fris Asahi pintje.

Niet lang daarna kregen we onze noodles en een boot met méér dan 16 stuks sushi! Zelfs met meer dan 20. Er was wel niet heel veel variatie, maar lekker was het wel! De noodles hadden de juiste gaarheid, de groentjes de juiste knapperigheid, de sushi de juiste samenstelling… Voor een take-away leek het me allemaal heerlijk vers.

De noodleschotels en de boot werden smakelijk opgepeuzeld, en het verbaast me nog steeds hoe zwaar sushi op de maag valt…

In totaal waren we zo’n 10 euro de man kwijt! Ik ben zeer tevreden over de prijs/kwaliteit.

Onderweg naar andere oorden passeerde ik ook restaurant Inari en daar bleef ik even staan voor een kleine prijsvergelijking. Inari heeft veel meer aanbod, en ze zijn niet veel duurder. Mijn volgende sushi pitstop zal dus daar plaatsvinden, dan is het tijd voor een kwaliteitsvergelijking!

Als afsluiter ging we naar Villa Ernesto voor, het moet nog eens gezegd, de beste sangria in ‘t stad!

The Sushi Lounge
Oude Markt 34
3000 Leuven
016/299 490

Bookmark and Share

Er zijn 7 reacties op “The Sushi Lounge”

moosability
(on september 30th, 2009 at 10:48)

Ik klijg el hongel van! Haltelijk bedankt.

 
UltraRae
(on maart 28th, 2010 at 15:57)

Volledig met Shari eens!

Wij bestellen iedere week minstens één keer noodles daar. Superlekker en meestal vlot geleverd. Het is alleen minder handig als je alleen bent want ze bezorgen pas vanaf 12 euro.
Ze zijn ook zeker niet zuinig met de ingrediënten enzo. Ik ben altijd zeer tevreden! En ik ben een veeleisende student!

 
Willy
(on augustus 23rd, 2010 at 9:54)

“The Sushi Lounge” is gewoon een superconcept,een meerwaarde in Leuven.
Heerlijke wok gerechten die je zelf samenstelt,”vers” en lekkere sushi op boten (ruime keuze sushi).Is gewoon genieten op hun terras op de Oude Markt,zeker met mooi weer!
Zeer gezellig ingerichte zaak.
Ook handig,GRATIS levering aan huis vanaf 12€.
….download de menu…..
http://www.thesushilounge.be
Hier kom ik nog geregeld!!!

 
Lieke
(on februari 19th, 2011 at 16:26)

We zijn vandaag voor de eerste keer in de sushi lounge gaan eten en ik moet zeggen dat het heel lekker was. Maar het duurde wel vrij lang voor we onze sushi hadden ondanks dat er nauwelijks volk was. Tot nu toe wel de mooiste sushi die ik gegeten heb, waarmee ik bedoel dat hij helemaal niet slordig gemaakt was en niet uit elkaar viel.
Nog één minpuntje: de sushi is te groot, je moet echt in twee bijten met als gevolg dat hij wel eens uiteen kan vallen, soms moest ik zelfs in drie bijten omdat het zo’n grote stukken waren + de nigiri sushi was ook te dik (te veel rijst) en de sashimi mocht zeker ook wel dunner, was meer als 2 cm dik, veel te dik dus, liever 6 fijnere stukken dan 3 zo’n dikke…
De bediening was vriendelijk maar sprak wel niet heel goed Nederlands

 
Ann
(on juli 7th, 2012 at 18:03)

De lekkerste Sushi (en goedkoopste) in Leuven….toch als verwende sushi-fanaat kan ik maar zeggen,dat
Inari,Samurai en Sakura vrij duur zijn voor hetzelfde wat je hier ook kan krijgen!
Alsook de levering kan ik geen negatieve opmerking op geven.Soms duurt het wel één uur voor het geleverd wordt,maar is zeker het wachten waard.(op tijd bestelling doorbellen en komt allemaal goed).

Ann

 
Bartsuo
(on juli 29th, 2012 at 15:07)

Gisteren (28 juli 2012) een bestelling geplaatst om 17:40 uur voor een sushi-levering door The Sushi Lounge in Kessel-Lo. “Een uurtje” werd er gezegd aan de andere kant van de lijn. Om 19:10 uur toch maar opnieuw gebeld: “ze zijn onderweg” werd er gezegd. Om 20:00 uur maar op restaurant vertrokken (een ander restaurant, welteverstaan). Om 20:15 uur (tijdens het voorgerecht) kreeg ik een telefoontje dat de leverancier aan de deur stond.
Als je meer dan 2,5 uur nodig hebt om te leveren, beste Sushi Lounge, bied je die service best niet aan op je website. In ons geval kwam het dus niet goed. Hopelijk hebben anderen meer geluk met The Sushi Lounge.

 
Simons
(on augustus 4th, 2012 at 22:19)

@ Bartsuo
Ik had namelijk ook besteld de 28/7 voor een afhaling (Sushi) rond 19h00…ik ben om18h45 vertrokken uit Bertem met de wagen…om 19h40 ben ik pas ter plaatse kunnen geraken!Bleek er een evenement te zijn op de Oude Markt (Leuven zingt)….bijna één uur onderweg waar ik normaal 15m over doe!
Ik kan wel duidelijk begrijpen dat je pech had die avond,maar dat lag zeker niet aan de jongens van The Sushi Lounge.
Als trouwe klant moet ik zeggen dat ik in het verleden ook een paar keer aan huis liet leveren, en dat het soms ook wel één uur duurde tegen zij geleverd hadden,maar zeker het wachten meer dan waard!!!

Aan alle andere lezer(s) hun Sushi echt prijs-kwaliteit wel super in orde.En vriendelijk zijn ze ook…