Damiaan 2009

Op zondag 11 oktober wordt pater Damiaan heilig verklaard. De stad Leuven laat dit samen met de paters Picpussen en de dekenij niet onopgemerkt voorbijgaan.

Op zondag 11 oktober wordt de heiligverklaring op groot scherm vertoond in de crypte van pater Damiaan op het Pater Damiaanplein.

Op zaterdag 17 oktober organiseert de dekenij een openluchtmis op het Pater Damiaanplein. De viering start om 17 uur in de Sint-Pieterskerk. Van daaruit vertrekt een processie langs de Dirk Boutslaan, de Amerikalei en de Brusselsestraat tot aan het standbeeld van pater Damiaan. Aan het standbeeld vindt een bloemenhulde plaats. Via het Sint-Jacobsplein, de Brusselsestraat, de Grote en de Oude Markt stapt de processie tot aan het Pater Damiaanplein. Om 19 uur start op het Pater Damiaanplein de openluchtmis die wordt opgeluisterd door een aantal muziekkoren. Je kan de misviering via een groot scherm volgen.

In de binnenstad van Leuven wordt naar aanleiding van de heiligverklaring een fototentoonstelling georganiseerd. 13 foto’s van ± 20m² worden opgesteld op de route die de lijkwagen op 5 mei 1936 in Leuven volgde bij de overbrenging van het stoffelijk overschot van pater Damiaan naar de kapel op het Pater Damiaanplein.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Damiaan 2009”

Heiligverklaring Damiaan
(on oktober 17th, 2009 at 7:39)

[…] zaterdag werd pater Damiaan heilig verklaard. Een sfeerbeeld van Stefaan […]