Actie in nood

Voor haar nieuwe campagne ‘In actie, in nood’ bouwde Artsen Zonder Grenzen een operatiekwartier en een spoedafdeling na in een vrachtwagen, die het hele land doorkruist. Van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 oktober houdt Artsen Zonder Grenzen halt in Leuven op het Martelarenplein. Bezoekers worden uitgenodigd om vijf minuutjes in de huid van een Arts Zonder Grenzen te kruipen, en zelf te ontdekken hoe het is om te werken in een oorlogsgebied.

Rond de vrachtwagen ‘In actie, in nood’ wordt een fototentoonstelling opgesteld van het fotoagentschap Magnum. Die illustreert 40 jaar humanitaire crises (Cambodja, Libanon, Somalië, etc.) door de lens van de grootste fotoreporters (Depardon, Vink, Zizola, etc.).

no-ak47-ok

Aan de vooravond van de komst van de vrachtwagen in Leuven, werd de sticker ‘Wapens verboden’ in het straatbeeld gekleefd. De sticker is van levensbelang voor teams Artsen Zonder Grenzen op het terrein, voornamelijk in conflictgebieden. Deze stickers bevinden zich op hun  auto’s en aan de ingang van onze klinieken. Ze moeten ervoor zorgen dat strijders de patiënten en teams niet aanvallen, en medisch humanitair werk respecteren.

Meer informatie vindt u op www.inactieinnood.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.