Caffee Coiffee

Leuven puilt uit van de kapsalons, maar ondanks het grote aanbod is het moeilijk om een echt goede kapper te vinden.

Natuurlijk kan je voor een snelle knipbeurt altijd terecht in één van de ketens op en rond de Bondgenotenlaan. Maar de kans dat je daar buiten wandelt met een perfect op maat gesneden kapsel is relatief klein.

Daarom is de komst van Caffee Coiffee een heuse verrijking. Het salon ligt in een industrieel pand langs de Vaart, juist boven restaurant Hungaria. Niet zo centraal gelegen als de doorsnee kapperszaak dus, maar wel vlot bereikbaar en voorzien van parkeerplaats op het Engels Plein.

De zaakvoerder, Harald, gaat er prat op je meer te serveren dan enkel een kapsel en een koffie. Hij maakt ook graag tijd voor een praatje met zijn klanten en vraagt gedetailleerd naar hun wensen. En wat ook een plus is: je kapsel wordt halfdroog geknipt. Dat wil zeggen dat de basis van het kapsel in je natte haren geknipt wordt, maar dat de afwerking gebeurt als je haar droog is. Zo wordt meteen duidelijk hoe het kapsel zal vallen, en kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je je nieuwe kapsel zelf voor de eerste keer gewassen hebt en het zonder de temperende effecten van de kappersproducten moet stellen.

Ook wie houdt van een verzorgd interieur, zit op zijn plaats bij Caffee Coiffee. Door de structuur van het industriële pand is het salon een grote open ruimte, die smaakvol afgewerkt is met wit-zwart-roze elementen. Maar misschien is de meest briljante vondst nog wel de tv die boven de wastafels hangt. Voortaan geen eindeloos gestaar naar het plafond meer wanneer je haren worden gewassen, maar ontspannen De Rode Loper meepikken.

Met deze zaak erbij krijgt de vernieuwing van de Vaartkom steeds meer vorm. En dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Praktisch
Baron D’Eynattenstraat 6 (3de verdiep)
Hungaria Site
3000 Leuven
016/58.52.02
http://www.caffeecoiffee.be

Bookmark and Share

Er zijn 18 reacties op “Caffee Coiffee”

Siska
(on oktober 9th, 2009 at 11:05)

En hoeveel korting krijgen we daar als we dit artikel laten zien?
Er zijn ook nog andere kapsalons in leuven dan enkel ketens hoor !!!

 
Carolien
(on oktober 9th, 2009 at 16:11)

@Siska: Alle artikels die op Leven in Leuven verschijnen, worden geschreven door vrijwilligers die op geen enkele wijze vergoed worden. Dit artikel beschrijft een persoonlijke mening/ervaring van één van onze medewerkers. Het staat je vrij in de commentaren andere goeie kapperszaken aan te raden of zelf een artikel te schrijven over jouw favoriete zaak.

 
Shari
(on oktober 9th, 2009 at 21:08)

Jammer dat ik net naar de kapper geweest ben! Ik ging vaak naar de keten Brainwash (goedkoop! Hoewel +- 16 euro nu ook niet spotgoedkoop is) maar daar werkten steeds andere mensen. Toen ik de laatste keer geholpen werd door een aziatische madam die mij niet eens verstónd besloot ik dat goedkoop niet duidt op kwaliteit… Het is belangrijk, vind ik, dat je een kapper leert kennen, en de kapper jou. En bovenal, dat ze je verstaan wanneer je een bepaalde snit vraagt!

Zodoende ging ik terug naar de eerste kapper waar ik ooit ging in Leuven: Liberty Hair in de Vital Decosterstraat (zijstraat Bondgenoten). Tot mijn tevredenheid stond daar nog steeds dezelfde sympathieke madam als toen en werd mijn haar geknipt naar wens (door een andere madam). Wat ik wel jammer vond was het prijskaartje: wassen, knippen en drogen voor 36,15. Gelukkig gaf ze me studentenkorting, maar dan nog was het iets duurder denk ik als deze kapper. Dus ik weet waar naartoe voor mijn volgende knipbeurt!

 
Siska
(on oktober 14th, 2009 at 13:14)

Ik heb geen vaste kapper.
Integendeel, ik ben eerder iemand die regelmatig veranderd van “coiffeur”.

De reden waarom ik reageerde op de reportage was dat het mij deed denken aan de zoekertjes-hetze op het forum van stad Leuven. (is trouwens dezelfde tekst als op de site van coiffee café )

Daar waren ook altijd mensen op zoek naar een kapper en werd er volgens mij misbruik gemaakt van het forum om reclame te maken.

Ik zou het spijtig vinden moest deze web-stek gebruikt zou worden door de handelaars als gratis reclame-tool en de objectiviteit zou verdwijnen….

 
Dries
(on oktober 14th, 2009 at 16:51)

@Siska: De prijs en de kwaliteit verschilt sterk van zaak tot zaak, dus besprekingen van kapperszaken lijken me best wel nuttig. Er staan evengoed besprekingen van restaurants en van broodjeszaken op LevenInLeuven.be.

 
Catherine DUJARDIN
(on november 25th, 2009 at 14:59)

Het nieuwe en zeer mooi kapsalon PACT op de Bondgenotenlaan in Leuven in de nabijheid van het station, heb ik op dinsdag 23/11 uitgetest voor knippen, balayage en brushen (58 €). Volgens mij de beste en goedkoopste kapper van Leuven. Uitstekende produkten, vriendelijke service (vragen naar Fanny) en op maandag open.
Super tevreden. Een echte aanrader. Heb nog 2 kortingbon’s meegekregen !

 
Kirsten
(on september 23rd, 2010 at 11:18)

Ik ga altijd naar Caffee Coiffee en ik ben daar super tevreden! Ze knippen goed en zijn altijd vriendelijk. Een verademing na alle ketens in Leuven geprobeerd te hebben!

 
Rika
(on oktober 28th, 2010 at 15:46)

Ik ben verschillende keren bij caffee coiffee geweest.
Ik ben er telkens ontgoocheld buitengekomen, ik heb hem verschillende kansen geven, maar hij moet alleen klanten hebben die van een hoger niveau zijn!
En de prijs, altijd boven de 39e, alleen voor knippen en drogen!
Geef mij maar het kapsalon van Peter (station Herent), vriendelijk, de helft van de prijs, en nooit teleurgesteld.
Mooi, nieuw salon en daarnaast heeft zijn vriend een prachtige interieurswinkel!

 
Marcella
(on augustus 6th, 2011 at 12:33)

Helemaal eens met Rika. De eerste maal bij Caffee Coiffee viel nog mee, alhoewel ik naar Harald had gevraagd. Harald is blijkbaar “overboekt” als men belt om te reserveren. Eenmaal in het salon, deed Harald niks dan broodjes halen en de rekening maken. Wendy kleurde, knipte en brushte mijn haar en gelukkig was dit oké, alhoewel ik er diep voor in mijn portemonnee mocht kruipen. De tweede maal bleek Wendy niet meer te werken bij Caffee Coiffee en ik werd geholpen door een zeer jong meisje. Zeer vriendelijk, maar ik mocht nog maar eens diep in mijn portemonnee kruipen voor een al heel wat minder geslaagd kapsel…. Ben dan ook maar overgeschakeld naar Pact op de Bondgenotenlaan, die dan tenminste toch nog goedkoper zijn, maar ik blijf nog steeds op zoek naar een ‘vakman’ en dit op alle gebied, niet alleen in mijn portemonnee. Iemand een tip?

 
Sofie
(on september 22nd, 2011 at 0:28)

@Rika
Heb je misschien een adres van die goede kapper Peter aan het station van Herent? Zou hem graag een bezoekje brengen na het leze van die goede commentaar!

 
Jo
(on september 29th, 2011 at 10:25)

Ben ook nog steeds op zoek naar de ideale kapper.
Ben reeds enkele keren bij Steff in Bertem geweest, zeer goede kapper, maar stevig prijskaartje, voor knippen + een kleurtje betaal je toch snel dik boven de 100€. Als je er steeds netjes wil bijlopen hou je dat toch niet erg lang vol. Pact op de Bondgenotenlaan heb ik nog niet geprobeerd, moet ik misschien eens proberen!?

 
An
(on december 2nd, 2011 at 11:09)

Ik ben enkele keren naar PACT in de Bondgenotenlaan geweest en was daar echt supertevreden van. Ik heb zelfs nog nooit zovéél complimentjes gehad over mijn haar dan toen ik van bij hen kwam!
Maar ze zijn failliet… Als iemand weet waat het blonde meisje van PACT Bondgenotenlaan nu werkt, please let me know, want die was echt supergoed!

 
Harold
(on april 11th, 2012 at 13:19)

Graag had ik willen reageren op bovenstaande meningen… Ik word graag Harold genoemd I.p.v. Harald…mijn geboortenaam dus…caffeecoiffee is een atypisch salon waar er op een gemoedelijke manier gewerkt word… Zowiezo Ben ik er mij van bewust dat we in de dienstensector nooit 100 % iedereen gelukkig kunnen maken…mensen komen en gaan en we blijven ons best doen om een goeie service te geven en iedereen is welkom tussah 0 en 100 jaar… Wat de mening over klanten van een hoger niveau betreft vind ik dit onterecht gezien ik eenpersoonlijk contact met al onze klanten nastreef..ik kan uiteraard niet alles zelf doen en were met een super team..ben je tevreden bij ons… Vertel het verder… Ben je niet tevreden…vertel het ONS… Dan kan er een oplossing gevonden worden… Met vriendelijke groeten…Harold xx

 
Michael
(on april 13th, 2012 at 17:08)

Vanmiddag nog geweest, moest iets langer wachten, maar dat stoorde me niet. In het jaar dat ik er kom was dit ook de eerste keer dat dit voorviel. Met het drankje en boekje erbij vloog de tijd en als geste wat gel meegekregen. Ik had dit zelfs niet verwacht, maar kreeg het gewoon aangeboden door de vriendelijke kapster. Je zit er niet in een kleine overdrukke gesloten ruimte, maar de hoge plafonds geven tenminste ademruimte. Ik heb al verschillende kapsters gehad bij cafffeecoifee en ben nog nooit ontevreden buitengekomen. Na lang zoeken toch eindelijk een vast kapsalon gevonden waar ik graag ga!

 
Rika
(on november 3rd, 2012 at 16:09)

Hallo sofie,

Sorry , ik heb nu pas gezien dat ik een antwoord heb.
Het kapsalon bij Peter is op de Mechelse steenweg in Herent “Tabula Rasa”, juist aan het station!
Wel goed op tijd een afspraak maken, want hij heeft het altijd druk, en werkt uitsluitend op afspraak!

Groetjes,

Rika
N.B. Sorry; HAROLD i.p.v. HARALD!! :-)

 
Fran
(on februari 18th, 2015 at 17:24)

Ik ben heel tevreden over Liesje bij Liberty Hair, Knipt zeer goed.
Ze staat meestal, bij L hair in de Diestsestraat..

 
Lena v
(on augustus 2nd, 2016 at 20:27)

Weldra opening van een exclusief wellnesskapsalon te Linden.
Haarverzorging in alle rust, hoofdhuidmassage, aromatherapie, zen moment, vip relax, Make-up, juwelen

 
Sara
(on mei 3rd, 2017 at 16:24)

Afschuwelijk!!!!
Ik heb 4 en half uur zitten wachten tot ik aan de beurt was want de kapster moest er ineens vandoor, toen ik eindelijk aan beurt kwam was mij hoofd oranje ik wilde een as blond licht grijze ombre balyage ik had ook een foto laten zien en gevraagd of ze dit wel konden doen en gaven aan dat het kon. Maar het was echt lelijk ik ben de volgende dag niet naar school gegaan en snel mij haren bij een professionele kapper zaak laten doen. Ze hadden ook nog eens lef om geld hier voor rekenen en ik had toen gezegd dat ik dat niet zou doen. Toen hebben ze een hele scène van gemaakt klaten er bij betrokken ik kon het gewoon niet geloven, toen hebben ze de politie gebeld en heb 20 minuten gewacht mr ze kwamen niet en ben toen naar huis gegaan, toen kwam de politie aan mijn deur en deden als ok ik een crimineel was en dat ik 75 euro moest betalen voor alleen bleken en het wassen dat ze hadden gedaan, dat heb ik dus niet gedaan!!! Ik ben nog een langs geweest om tot een oplossing te komen maar ik moest toch betalen, ik heb 33 betaald om dit gewoon van mijn schouders af te hebben want ik volgens hun bleef ik hun geld verschuldigd, en dat zat niet lekker bij mij, ik ben geen dief! Anders hun wel want eigenlijk zijn het hun die een schadevergoeding verschuldigd zijn. Als het goed was gedaan had ik wel 150 betaald maar ze hebben echt mijn haar kapot gemaakt en de andere kaper moest een stuk van mij haren knippen!! En opnieuw verfen was 130 kwijt, Mijn advies nooit daar heen gaan! Ze kunnen misschien wel een lijntje knippen maar iets ingewikkelder kunnen ze niet aan, mijn donkere lange lokken hebben er onder moeten leiden.