Literaire avond Stassijns – Bogaers – Lanoye

Op 13 oktober 2009 om 20.00u organiseert de Onderzoekseenheid Nederlandse literatuurstudie van de KULeuven een gratis literaire avond met Koen Stassijns, Paul Bogaers en Tom Lanoye in de Kadoc Kapel (Vlamingenstraat 39). Deze drie hedendaagse auteurs gaan met elkaar in gesprek over hun eigen ervaringen met herschrijving.

Paul Bogaers schreef de collageroman Onderlangs, een boek dat volledig is opgebouwd uit ‘gerecycleerde’ zinnen. Koen Stassijns is niet alleen dichter en bloemlezer, maar waagt zich ook regelmatig aan de finesses van het literaire vertalen. Tom Lanoye herschreef niet alleen Shakespeare en de War Poets, maar ook zichzelf. Elk van deze auteurs bezit daarmee een uniek perspectief op wat herschrijven is of kan zijn.

Het gesprek wordt gemodereerd door Veerle Fraeters (Universiteit Antwerpen) en Carl De Strycker (Universiteit Gent). Meer info op deze site. Bekijk ookde flyer.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.