Musa Lova, Leuvense bananenlikeur

Leuven is dit jaar de Stad van de Smaak. Tegelijk kan Leuven ook wereldhoofdstad van de banaan genoemd worden want de K.U.Leuven bezit de grootste collectie bananenplantjes ter wereld. Die twee factoren leidden tot de creatie van een nieuw Leuvens streekproduct: de Musa Lova, een bananenlikeur die op de markt gebracht wordt door Fabian Deckers van Brasserie Improviso.

De Musa Lova is een Leuvense likeur op basis van de Cavendish banaan. Er bestaan twee varianten: eentje vermengd met Damiaankoffie met een alcoholpercentage van 17°, en eentje vermengd met Leuvense honing met een alcoholpercercentage van 35°. Professor Rony Swennen van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, beheerder van de internationale bananencollectie van de universiteit, zorgde voor wetenschappelijke ondersteuning. De honing komt van Leuvense imkers en is aangebracht door professor Seppe Deckers. Koffiebranderij Den Trommel uit Tremelo is verantwoordelijk voor de Damiaankoffie en brouwer Jan Dewachter van ’t Nieuwhuys in Hoegaarden staat in voor de productie.

Op 24 september 2009 werd Musa Lova, de nieuwe Leuvense likeur voorgesteld tijdens de studentenwelkom. Benieuwd als we waren naar dit nieuwe Leuvense streekproduct, kochten we een flesje met honing in de Improvisio. De bananenlikeur zit in een mooie slanke fles. Het heldergele drankje heeft een zoete bananengeur. De likeur smaakt zoet, maar niet overdreven. Je proeft duidelijk dat het drankje op basis van bananen gemaakt is, doch de smaak van bananen overheerst niet. Wat mij betreft, een perfecte afsluiter voor een maaltijd.

Je kan Musa Lova kopen in Brasserie Improvisio en Vini France.

musalova

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Musa Lova, Leuvense bananenlikeur”

bart
(on oktober 22nd, 2009 at 2:49)

zeer goed drankje

 

Post een reactie