Museum M: uitgetest en goedgekeurd door kleine boefjes

Dat de Leuvenaar trots is op zijn nieuwe museum bleek al uit de stormloop die de opening vorige maand teweegbracht. Het leuke is dat men ook de kleinste Leuvenaars niet vergeten is. Bij de Rogier van der Weyden tentoonstelling kan je apart een doe-boekje voor kinderen bestellen: Boefjes in het museum. De kleine boefjes verkennen het museum als echte speurneuzen: ze gaan op zoek naar kleine details in de schilderijen, zoeken de mooiste engel, proberen te ontdekken wie droevig, blij, boos of flauw is op een van de werken,…
Onze boefjes hebben het allemaal uitgetest en goedgekeurd. Het enige nadeel: speurneuzen die iets ontdekt hebben durven dat al wel een luid aan iedereen verkondigen en dat enthousiasme werd niet door alle bezoekers even goed onthaald. Maar M is er voor iedereen, ook voor de kleinsten, dus zo’n zeurpieten, daar trekken wij ons niets van aan.

dscn0027

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Museum M: uitgetest en goedgekeurd door kleine boefjes”

Siska
(on oktober 19th, 2009 at 12:57)

Ze zouden beter speciale openingsuren hebben voor mensen met jonge kinderen om een museum te ontdekken.

Zoals bv. Woensdagnamiddag, elke zoveelste zaterdag van de maand en dergelijke….

Ik vond het vroeger ook vreselijk om met mijn kinderen naar een museum te gaan en heel de tijd sssst, zijt stil te moeten zeggen.

Eerlijk gezegd zou ik er nu ook niet mee kunnen lachen moest ik naar een museum gaan en er zitten een paar kinderen heel de tijd te krijsen en te roepen… maarja… tijden veranderen zeker? ;-)

 
bart
(on oktober 22nd, 2009 at 2:49)

de leeftijd he