20 jaar na de val van de Muur

Elke derde dinsdag van de maand organiseert Vormingplus in samenwerking met de bibliotheek Tweebronnen de rubriek “actualiteit” tijdens de middagpauze. Op dinsdag 20 oktober is het onderwerp “20 jaar na de val van de Muur“. Het start om 12:15 in de foyer van de bibliotheek Tweebronnen op de bovenste verdieping. De prijs is 3 euro, soep inbegrepen. Vooraf inschrijven is niet nodig.

In de nacht van 9 op 10 november 1989 viel de Berlijnse Muur, een scharniermoment in de wereldgeschiedenis. De Muur, opgericht in 1961, stond symbool voor een wereldorde die na de Tweede Wereldoorlog was ontstaan: de scheiding tussen West en Oost, de Koude Oorlog. Door de val, nu 20 jaar geleden,werden West en Oost herenigd, verzoend zelfs. TV- en radiojournalist en Duitslandkenner Rik Tyrions startte zijn journalistieke carrière precies in 1989. Hij vertelt met grote kennis van zaken én met vuur over wat de Muur voor de wereld betekend heeft en hoe de wereld veranderd is sinds de val ervan.

Tijdstip: dinsdag 20 oktober van 12:15 tot 13:15.
Locatie: foyer van de bibliotheek Tweebronnen op de bovenste verdieping (Rijschoolstraat 4).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.