Beluga – visrestaurant

Een afspraak met vrienden is altijd een goeie gelegenheid om een nieuwe Leuvens restaurant uit te proberen. Ditmaal viel onze keuzen op Beluga, een piepklein visrestaurantje in de Naamsestraat. In het gezellig restaurant met een prachtige bar die het interieur domineert, is slechts plaats voor 18 personen. In het weekend reserveer je dus best een plaatsje. Beluga is een ideaal restaurant voor moeilijke beslissers. Geen uitgebreide menukaart, je eet er wat de pot schaft.

Wij werden door de chef zelf verwelkomd. Bij een feestelijke avond hoort een glaasje schuimwijn. We lieten ons verleiden door een glaasje prosecco en knabbelden op de olijfjes en de gevulde peperoncino met tonijn die ons gebracht werden als appetizer. Na onderling overleg, besloten we decadent te doen en voor de aangepaste wijnen te gaan. De chef zelf heeft ons de ganse avond bediend.  Elk gerecht werd tot in de details voorgesteld en hij gaf uitleg waarom hij die bewuste wijn bij dat gerecht schonk. Heel erg boeiend.

We lieten ons verrassen door de verse visgerechten en genoten van de heerlijke wijn. De rilette van tonijn was een streling voor de smaakpapillen. En alle gerechten waren perfect uitgebalanceerd wat smaak betreft. Als afsluiter van een zalige maaltijd – de tijd vloog voorbij zonder dat we er erg in hadden – kregen we een sabayon van très vieau pineau des charentes. Zalig.

Zo’n fantastische maaltijd moet met een digestief afgesloten worden. Zowel mijn vriend als ikzelf bestelden een calvados. De ene calvados was een paar jaar ouder dan de andere, dus nipten we van elkaars glas en genoten.

In totaal betaalden we voor een viergangenmenu met aperitief, digestief en aangepaste wijnen voor vier personen 373 euro. Een eerlijke prijs voor de maaltijd die we gekregen hadden. Niet iets om elke dag te doen, maar als je van vis houdt en iets te vieren hebt, is Beluga zeker een aanrader.

Praktisch
Krakenstraat 12, 3000 Leuven
016 23 43 93
www.restaurantbeluga.com

Menu Beluga 16/09/2009
Rillette van Atlantische Tonijn met verse kruiden en Banyulo azijn
Krokant gebakken pieterman in kruiden en specerijen met crème van worteltjes en 18 jaar oude Aceto balsamico
Deense kabeljauw met risotto, jus van langoustines, groentjes en parmezaan
Sabayon van très vieau pineau des charentes

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Beluga – visrestaurant”

bart
(on oktober 22nd, 2009 at 2:44)

Goed restaurant.
Ze hebben wel iemand van ICT nodig :~)