Leuven wandelt tegen diabetes

Naar aanleiding van Werelddiabetesdag op 14 november 2009, die dit jaar reeds voor de vijfde keer wordt ingericht, organiseert de Vlaamse Diabetes Vereniging vzw op 15 november 2009 de vijfde nationale wandeldag: Vlaanderen wandelt opnieuw om diabetes een stap voor te blijven. In elke provincie vinden wandelingen plaats om diabetes in de kijker te brengen.

De plaatselijke afdeling Leuven en omstreken mobiliseert Vlaams-Brabant om de Lubbeekse heuvels, die het decor van de provinciale wandeling vormen, te verkennen. De afdeling organiseert voor de tweede keer dit evenement en wil het nog beter doen dan de editie in 2007 die bijna 850 wandelaars van over het hele Vlaamse land aantrok. De wandelaars hebben dit jaar opnieuw de keuze uit verschillende afstanden (4-7-10 km, combineerbaar tot 11-14-17 en 21 km). Alle info vind je in deze flyer.

De wandeldag wil tevens diabetes in de kijker zetten en dus is informatievoorziening een belangrijke component. Tijdens de laatste maanden kwam diabetes terug ten volle
in de aandacht: denken we aan de studie van Test-Aankoop over de torenhoge bijpremies bij een schuldsaldoverzekering of het onrustwekkend artikel in Knack (dd. 12/8/2009) over de boom in het aantal diabetici. Diabetes is immers een snel verspreidende aandoening: één Belg op 20 heeft diabetes en de wetenschap verwacht dat 500.000 mensen de ziekte (type 2) zullen ontwikkelen omwille van een ongezonde levensstijl. Daarom is het belangrijk diabetes, een gezonde levensstijl en de noodzaak aan voldoende beweging extra in de verf te zetten.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.