Playground festival van 6 tot 13 november 2009

Frisse en vernieuwende ideeën worden tijdens PLAYGROUND op het publiek uitgetest. Een voorstelling als een kunstveiling bijvoorbeeld. Of een winkel waar je performances kan bestellen. Kortom het beste uit het boeiende speelveld tussen beeldende kunst en podiumkunsten.

De derde editie van Playground brengt opnieuw een reeks voorstellingen, projecten en installaties samen van beeldende kunstenaars, theatermakers en choreografen met een aparte kijk op onze hedendaagse samenleving. Kunstenaars die hun artistieke praktijk niet langer in de traditionele disciplines situeren en die media als performance, installatie, film en interactief werk combineren.

Het programma bestaat uit twee nauw met elkaar verbonden en overlappende delen: een reeks voorstellingen en een tentoonstellingsluik. Enerzijds een aantal producties van internationale gezelschappen die de grenzen van dans, film, theater, muziek en beeldende kunst overbruggen of aftasten. Anderzijds een uitgebreide tentoonstelling doorheen de verschillende zalen van het STUKgebouw. De kunstenaars in dit luik onderzoeken in films of installaties noties als spel, beweging, performance en theatraliteit. Sommige kunstenaars zijn in beide delen terug te vinden. Binnen het festival heeft ook een symposium plaats i.s.m. de Appel over alternatieve manieren om performances en kunstprojecten te presenteren en te documenteren.

Ga het allemaal zelf ontdekken van 6 tot 13 november in het STUK. Het volledige programma vind je op www.playgroundfestival.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.