stadskantoor beter bereikbaar

Velen hadden het al opgemerkt: de bereikbaarheid van het stadskantoor was nogal beperkt. Je kon enkel via de trap achter de KBC op het Martelarenplein of halverwege het gebouwencomplex op de esplanade geraken. Er was geen directe verbinding voorzien tussen Tiensevest en het stadskantoor. Dit wekte nogal wat ergernis. Dus ontstonden er illegale wandelpaadjes op de heuvel tussen Tiensevest en het Professor Van Overstraetenplein.

Maar dat is nu verleden tijd! Want voortaan verbinden twee trappen de Tiensevest met het Professor Van Overstraetenplein. Beide trappen bevinden zich aan de in/uitgang van de NMBS-fietsenparking, eentje links en eentje rechts van het stadskantoor. De rechtse trap blijft nog even buiten gebruik, tot de leuning wordt geplaatst.

Mensen met een kinderwagen of die wat moeilijker te been zijn, kunnen de lift nemen in het KBC-bankkantoor op de hoek van het Martelarenplein en de Tiensevest.

bron:  website Leuven.be

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “stadskantoor beter bereikbaar”

Daphné
(on november 2nd, 2009 at 19:16)

En de knop om de lift te roepen, in dat KBC kantoor, is onbereikbaar hoog geplaatst voor iemand in een rolstoel: PROFICIAT!
Ik ondervond dit toen ik in de KBC moest zijn… Ik stond daar schoon te draaien tot iemand binnen kwam en ik – again – heel vriendelijk hulp kon vragen…

Kan iemand hier IETS aan veranderen? Ik dacht dat er een ommetoer met een hellend vlak voorzien was…

 
Ellen
(on november 2nd, 2009 at 21:23)

whieuw! ontwerpers die niet functioneel kunnen denken. tis iedere keer weer hetzelfde liedjes.