Week van de Smaak: eetcultuur in het antieke Sagalassos

Van 12 tot 22 november loopt de Week van de Smaak. Het gastland is dit jaar Turkije, een land waar oost en west elkaar ontmoeten, waar de geschiedenis en het landschap met haar regionale verschillen de eindeloze variatie in de keuken weerspiegelt. De Turkse keuken wordt door kenners als een van de drie grote wereldkeukens beschouwd, naast de Franse en de Chinese. Maar welke was de eetcultuur in de Oudheid?

Op basis van 20 jaar onderzoek in Sagalassos (Turkije) bieden Prof. Marc Waelkens en Prof. Jeroen Poblome tijdens een aantal dubbellezingen een overzicht van hoe interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek de aard en de evolutie van het gebruik van voedingsmiddelen illustreert, welke de veranderlijke architecturale context was in dewelke voedingsmiddelen werden verhandeld en geconsumeerd, en hoe de toenmalige materiële cultuur heel wat tendensen van consumptie en sociale patronen aantoont.

Sagalassos werd nog nooit op een dergelijke thematische wijze aan het grote publiek voorgesteld!

Wanneer? Dubbellezingen op 17/11 en 18/11 om 20u
Waar? Aula Pieter De Somer, Charles Debériotstraat 24, Leuven
Toegang is gratis, inschrijven kan via www.sagalassos.be/weekvandesmaak

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.