M & STUK presenteren ‘Store’, een unieke performance

Van 6 tot 13 november slaan M en STUK de handen opnieuw in elkaar tijdens het Playground festival. Dit jaar stellen ze u met trots een unieke performance voor: Store. Store is een winkel, maar geen gewone winkel. Als bezoeker maak je je keuze uit een lijst van 60 verschillende acties en performances die de kunstenaars voor en met jou uitvoeren. Van Take Away, Do it yourself, Delivery Service tot Pure Theatre. Kunst wordt hier een unieke, speelse en interactieve ervaring.

Met het Storeproject wil het Oostenrijkse kunstenaarsduo Matsune & Subal de consumptie van kunst en cultuur in vraag stellen. ‘Objecten’ die je koopt zijn slechts blijvend, tot de volgende klant een nieuwe actie bestelt. Het klassieke format van theater, museum en galerij worden zo in vraag gesteld. Daarnaast worden globalisering, consumptie en het wereldwijde systeem van handel, die vandaag als vanzelfsprekend worden beschouwd, uitgedaagd. Store laat de klant/toeschouwer nadenken over zijn rol als consument. Op humoristische wijze wordt er gespeeld met de idee van een succesvolle ‘business chain’. De producten die de kunstenaars creëren, verwijzen ook met een knipoog naar de omliggende winkels, de omgeving en het Playground-festival. Met prijzen vanaf 80 cent wordt kunst (eindelijk) voor iedereen betaalbaar.

Rode Hond
Op zaterdag 07/11 en zondag 08/11 om 16.00u is de winkel open voor kinderen vanaf 6 jaar en hun ouders. Reserveren kan via het STUK-onthaal op 016 32 03 20.

Praktisch
STORE – Mechelsestraat 9, 3000 Leuven
Openingsuren:
vrijdag 6/11: 17-20 uur
zaterdag 7/11 en zondag 8/11: 13-16 uur
maandag 9/11 tot en met vrijdag 13/11: 13-16 uur en 17-20 uur

store

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.