Het einde van de Studio’s in Leuven

Het was gisterenavond al te lezen op VRTnieuws.net, en vandaag wijdt ook De Standaard er een artikel aan; begin 2010 (over enkele maanden al) sluiten de vier filmzalen van “de Studio”.

De sluiting zat er volgens velen al een hele tijd aan te komen. De sluitingen van de zaal in de Brabançonnenstraat in 2004 en van de vestiging in Diest voorspelden natuurlijk weinig goed maar volgens de eigenaars werd er tot op het laatst getracht de zalen rendabel te houden.

Een nieuwe bestemming voor het complex (natuurlijk goed gelegen in het centrum van Leuven) zou de doorslag gegeven hebben bij de definitieve beslissing tot sluiting.

En niet enkel voor de filmliefhebbers, maar ook voor de organisatoren van de Leuvense filmfestivals is dit slecht nieuws, zij verliezen hiermee een deel van hun zaalcapaciteit….

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Het einde van de Studio’s in Leuven”

Carolien
(on november 10th, 2009 at 10:46)

Spijtig. :-( De kwaliteit van de programmatie slabakte al een tijdje en het was duidelijk dat er niet meer echt geïnvesteerd werd in de Studio’s. Voor de organisatoren van de Leuvense filmfestivals is dit idd heel slecht nieuws. Gelukkig is er nog Cinema ZED.