Kesselberg

De Kesselberg was mij tot recent niet bekend. De Kesselberg is een heuveltop die boven Kesseldal (Kessel-Lo) uittorent. Deze heuveltop is zeer goed zichtbaar als je op de E314 voorbij de op- en afrit Kessel-Lo komt. De Kesselberg is een natuurgebied in eigendom van Stad Leuven. Het interessante is dat je dit natuurgebied kan bezoeken. We hadden onze wagen geparkeerd in de Wilselesteenweg te Kessel-Lo, waar een paadje naar een trap naar boven leidt. Het paadje ligt links van feestzaal Kesseldal (Wilselesteenweg 268).

IMG_2691

In het natuurdomein is er een wandelpad aangelegd. De gele paaltjes waarmee dit wandelpad aangeduid wordt bleken hier en daar te ontbreken. Gelukkig is het domein vrij klein en kan je moeilijk verloren lopen.

Boven op de Kesselberg heb je een mooi uitzicht over de Dijle-vallei. Als het klaar weer is, kan je zelfs van het uitzichtspunt het Atomium zien. Het oriëntatiebord op het uitkijkpunt biedt enige hulp waar je het Atomium moet zoeken.

IMG_2684

Het Kesselberg domein is ook van historische waarde. Er is nog een geologische groeve waar vroeger ijzerzandsteen gewonnen werd die onder gebruikt werd voor de versterkingen rond Leuven.  Ooit moet er op de Kesselberg een burcht gebouwd zijn, maar de laatste sporen hiervan zijn in de 19de eeuw verwijderd.

IMG_2690

Het Kesselberg natuurdomein is best een bezoekje waard. Je moet er wel mee rekening houden dat het wandelpad niet kinderwagenvriendelijk is. Op minder dan een uur heb je zeker de ganse wandeling afgelegd. Met kinderen erbij kan het natuurlijk wel wat langer worden.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Kesselberg”

teo van puymbroeck
(on april 29th, 2017 at 15:49)

Het Davidsfonds De Klinge had een bezoek gepland voor zaterdag 8 juli, gekoppeld aan een bezoek aan de de Abdij van Park.Wegens restauratiewerken aan de abdij wordt dit bezoek een jaar uitgesteld.
Kan dit gemeld worden aan Erik Vercammen (Hona)?
Dank U!