Toetreding Turkije voorlopig onverteerbaar

Elke derde dinsdag van de maand organiseert Vormingplus in samenwerking met de bibliotheek Tweebronnen de rubriek “actualiteit” tijdens de middagpauze. Op dinsdag 17 november is het onderwerp “Toetreding Turkije voorlopig onverteerbaar“. Het start om 12:15 in de foyer van de bibliotheek Tweebronnen op de bovenste verdieping. De prijs is 3 euro, soep inbegrepen. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Filiz Azizoglu, Belgische van Turkse afkomst, zal tijdens deze bib-babbel uitleg geven over de geschiedenis van Turkije tijdens de laatste honderd jaar en over de organisatie van de samenleving. Turkije klopt immers aan de poort van Europa, maar voorlopig blijft het bij onderhandelen. Er liggen immers nog heel wat onverteerbare brokken op ons bord: Cyprus, Armeniƫrs en Koerden, een zwakke democratie, een eigenmachtig leger en een gebrekkige scheiding tussen moskee en staat. Ondertussen kunnen wij mekaar wel beter leren kennen.

Tijdstip: dinsdag 17 november van 12:15 tot 13:15.
Locatie: foyer van de bibliotheek Tweebronnen op de bovenste verdieping (Rijschoolstraat 4).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.