Il Pastaio

Il Pastaio in de Parijsstraat is zowat een begrip voor de Leuvense pastaliefhebber. Je kan er terecht voor een gevarieerd aanbod aan pastagerechten, dagelijks vers bereid. Gemakkelijk voor als je eens geen zin hebt om zelf te koken. Il Pastaio is echter meer dan enkel een traiteur, je kan er ook ter plekke proeven van de heerlijke pasta’s.

Hongerig na een zaterdagvoormiddag shoppen, zochten we een plaatsje in Il Pastaio. We vonden nog één vrij tafeltje helemaal achteraan vlak bij de open keuken waar het personeel druk aan het werk was. Mits enig wringwerk konden we ons op de stoelen neervlijen. Op het gelijkvloers, achter de toog waar klaargemaakte pasta verkocht wordt, staan een zestal tafeltjes. Op de eerste verdieping is er nog een apart zaaltje voor een twintigtal personen.

Op de kaart vonden we typisch Italiaans gerechten: carpaccio, insalata, crostini, mozarella en natuurlijk heel veel pasta. De huiswijn betaal je per centimeter. Ideaal voor als je wel zin hebt in een glaasje, maar het niet ziet zitten om een ganse fles soldaat te maken. De kaart is volledig in het Italiaans opgesteld met uitleg in het Nederlands. Er is ook een aparte dessertkaart, maar die hebben we niet ingekeken.

Het interieur beneden is uitgevoerd in bruin, wit en zwart. We zaten op metalen stoelen met rode kussentjes en konden recht de open keuken binnenkijken. Het fascineert mij altijd om koks aan het werk te zien. Het toilet is gans roze geschilderd en heel ruim.

Omdat mijn vriend en ik niet goed konden kiezen, gingen we voor het assortiment Il Pastaio, een gerecht voor twee personen met verschillende soorten pasta. Bij de pasta werd, zoals het hoort, brood geserveerd. We lieten ons verleiden door de huiswijn, een flesje Rosso Piceno Saladini Pilastri van 2007. De pasta die we op ons bord kregen was verrukkelijk. Perfect gekookt met heerlijke sauzen en vullingen. We smulden van de lasagne en de ravioli. De portie was rijkelijk, want geen van de twee voelden we nog de nood om een dessertje te nemen.

In totaal kostte deze zaterdagse lunch ons 40.20 euro, de prijs voor de huiswijn per centimeter inbegrepen.

Praktisch
Parijsstraat 33, Leuven
016/23 09 02
http://www.ilpastaio.be

Onze keuze
Assortiment Il Pastaio

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Il Pastaio”

Anneke
(on november 25th, 2009 at 18:11)

Ben onlangs ook eens gaan eten bij Il Pastaio. De kwaliteit van het eten vond ik eerder middelmatig en de bediening was ronduit onvriendelijk. Zuchtend je schouders ophalen als je klanten discreet opmerken dat de binnenkant van de pasta nog koud is, is niet meteen klantvriendelijk te noemen.

 
Carolien
(on november 25th, 2009 at 22:42)

Oei, dat kan inderdaad niet. Pasta hoort lekker warm te zijn. Was het druk?

 
sara
(on april 13th, 2010 at 14:36)

Bediening idd superonvriendelijk!! we gaan er nooit meer, ik zou het zeker ook niemand aanraden!

 
Sofie
(on juni 24th, 2011 at 18:20)

Ik vind il pastaio persoonlijk een van de betere Italiaanse restaurants in Leuven. AL veel geweest en nog nooit klachten gehad, altijd heel lekker gegeten. Kan me niet herinneren dat het personeel onvriendelijk was. Zeker een aanrader als je eens iets anders wil dan een gewone spaghetti bolognese !