Maken ingenieurs het verschil?

Op woensdag 25 november 2009 vindt de 41ste editie van de Prof. ir. R. Van Cauterenleerstoel plaats onder het thema Maken ingenieurs het verschil?. Plaats van het gebeuren is het Thermotechnisch Instituut in het Kasteelpark Arenberg te Heverlee.

Ingenieurs ontwerpen en maken producten die ons het leven comfortabeler maken. Zij zorgen ervoor dat hun berekeningen kloppen. Ze kennen dus alles van producten, sommen en zelfs van delingen, maar maken zij ook het verschil? Hebben zij de (politieke) macht om daadwerkelijk de wereld te verbeteren? De bevolking vergrijst, het klimaat warmt op, de verkeersinfrastructuur is oververzadigd, de economie beleeft een crisis en er is nog steeds geen vrede op de wereld … Kunnen ingenieurs echt wel het verschil maken bij het oplossen van deze problemen?

Op het programma van de Van Cauterenleerstoel staan verschillende sprekers die hun visie op het centrale thema zullen formuleren.

Deelnemen aan de studienamiddag is gratis, maar inschrijving is verplicht voor vrijdag 20 november. Dit kan je doen op de website http://eng.kuleuven.be/vancauterenleerstoel/.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.