Geblinddoekte chef-koks versus blinde amateurkok!

Van 12 tot 22 november zullen in Vlaanderen en Brussel weer tal van culinaire activiteiten georganiseerd worden in het kader van de Week van de Smaak. Onder de noemer “Passie voor Smaak” draagt Leuven dit jaar de eretitel “Stad van de Smaak”. Stadskok Jeroen Meus is één van de drijvende krachten achter dit project. Samen met die andere gerenommeerde kok en tevens peter van de Week van de Smaak, Felix Alen, verleent hij zijn bijzondere medewerking aan de activiteit van de Brailleliga op vrijdag 13 november in Leuven.

Op 13 november, tijdens de wekelijkse vrijdagmarkt, is het Herbert Hooverplein in Leuven the place to be om getuige te zijn van een uitzonderlijk evenement. De Brailleliga organiseert er een sensibiliseringssessie met als voornaamste activiteit het kookduel tussen enerzijds Rebecca Bisot, een jonge blinde moeder en de chef-koks Jeroen Meus en Felix Alen.

Van bij de start van de markt zullen de voorbijgangers uitgedaagd worden om al hun zintuigen, met uitzondering van hun zicht, te prikkelen. Wie slaagt er in om geblinddoekt de juiste smaken te herkennen, de juiste geuren te raden en op de tast bepaalde voedingswaren te herkennen? Vanaf 11u verwelkomen we Jeroen Meus en Felix Alen. Samen met Rebecca zullen zij trachten de marktgangers te overtuigen van hun kookkunsten. Het bijzondere aan dit duel is dat de beide gekende chef-koks aanvaard hebben om deze uitdaging geblinddoekt aan te gaan om zo op gelijke voet met Rebecca aan het duel te beginnen. Aan de fijnproevers onder de bezoekers om achteraf te oordelen!

Met deze actie wil de Brailleliga aantonen dat ook blinde en slechtziende personen in staat zijn om op een veilige manier een lekkere maaltijd klaar te maken. Noch al te vaak wordt gedacht dat personen met een visuele handicap hiertoe niet in staat zouden zijn of althans niet op een veilige, verantwoorde wijze. Dit vooroordeel zorgt ervoor dat mensen vaak heel veel moeite hebben om een huisbaas te overtuigen om zijn of haar pand te verhuren aan een visueel gehandicapte persoon. Tijdens dit evenement kunnen de aanwezigen met eigen ogen vaststellen dat lekker en veilig koken voor iedereen weggelegd is. Het is bovendien een gelegenheid om de marktgangers vertrouwd te maken met de diensten van de Brailleliga. Beide chef-koks zullen immers in hun avontuur bijgestaan worden door de verantwoordelijke van de Dienst begeleiding en hulp in het dagelijks leven van de Brailleliga. Eén van de taken van deze dienst bestaat er onder andere in visueel gehandicapte personen de juiste technieken aan te leren om op een verantwoorde manier te koken. Zij organiseert ook op regelmatige tijdstippen kooklessen voor blinde en slechtziende personen

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.