M: een kritische noot

Blogster Aïda bezocht M en schrijft een stuk over haar ervaringen. Ze hekelt het ‘amateurisme’ van de organisatie, het tekort aan lockers en het gebrek aan uitstraling van de cafetaria. Gelukkig eindigt het artikel op een positieve noot: ze is van plan nog eens terug te keren als de initiële problemen opgelost zijn.

Wat zijn jullie eerste ervaringen met M? Tevreden? Zijn er volgens jullie nog kinderziektes? Wat is er voor verbetering vatbaar?

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “M: een kritische noot”

Kat
(on november 24th, 2009 at 21:57)

Een paar weken geleden ben ik met een vriendin naar de tentoonstelling van Rogier van der Weyden geweest. Eigenlijk weinig klachten, de audio gids was professioneel EN leuk. De ruimtes in het museum waren prachtig ingericht, de kunstwerken waren natuurlijk fantastisch en de meisjes aan de receptie/kassa waren vriendelijk. Minpuntjes: veel te smalle gang naar de lockers en de WC ruimte is een lelijk betonnen geval.
Natuurlijk was er veel volk en was het vantijd aanschuiven om iets te zien maar dat had ik niet anders verwacht.

 
Dries
(on november 25th, 2009 at 10:42)

Ik zou liever meer authentieke kunst hebben in plaats van bovenaan een heel verdiep moderne dingen, maar da’s natuurlijk persoonlijke voorkeur. Die werken van die Vercruysse zeggen me eigenlijk niks.

 
Bjorn
(on november 27th, 2009 at 15:18)

De architectuur van Museum M vind ik zeer mooi en eindelijk iets waar de Leuvenaar trots op mag/kan zijn.
Persoonlijk vond ik de organisatie ondermaats: ze weten hoeveel mensen er afkomen per uur (door de pre-registratie) en toch zijn ze onderbemand; ellenlange rij voor de balie, vestiaire, oortjes en uiteindelijke ingang. Eenmaal binnen moet je meteen de trap op (=geen mooie entree).
In de eerste zalen zitten de kunstwerken allemaal opéén en met allemaal audio waardoor er gigantische opstroppingen ontstaan. In de laatste (grote) zalen heb je dan weer veel lege muren met niks qua audio. Sommige werken (zoals de etsen) zijn ook onderbelicht wat mensen dwingt om dichter te gaan staan om een duidelijk beeld te krijgen.

Wie goed opgelet/geluisterd heeft zal ook beseffen dat er eigenlijk weinig werken van Rogier van der Weyden zelf hangen. Een deel is evenwel eigen aan zijn manier van werken.
De Memlingtentoonstelling (wat gelijkaardig) in Brugge vele jaren terug vond persoonlijk beter.

Hetboekenwinkeltje is momenteel klein in aanbod maar ik veronderstel dat na enkele tentoonstellingen de collectie wat groter zal zijn.

Het café oogde leuk maar het was er zeer druk.

 
Goofball
(on november 29th, 2009 at 22:30)

ook bij mij toch wat ontgoochelingen ….veel te druk, geen hulp of organisatie van personeel in lobby en ook Bjorns opmerkingen over de tentoonstelling treed ik bij.

 
Goofball
(on november 29th, 2009 at 22:30)

zie mijn recensie: http://goofballsworld.blogspot.com/2009/11/rogier-van-der-weyden-in-m.html