Write Now! Leuven van start

Write Now! barst in Leuven voor de tweede maal los. Write Now!, dé belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlandse taalgebied bestaat uit 15 voorronden in Nederland, 3 in Vlaanderen en een finaleweekend in Rotterdam. Deelnemers kunnen hun inzendingen vóór 15 februari 2010 insturen. De prijsuitreikingen van Write Now! Leuven vindt plaats in het Wagehuys op vrijdag 7 mei 2010.

Passionate Bulkboek organiseert de schrijfwedstrijd Write Now! in 2010 voor de tiende keer. In 2009 er een recordaantal van 1.355 deelnemers aan de schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 t/m 24 jaar. Bij de laatste editie won Maxim Roozen (wildcard, voorronde Leiden) de juryprijs van Write Now! en Roel van Meerendonk (voorronde Den Bosch) de Dagblad De Pers Publieksprijs. Roel heeft sinds de finale flink veel aandacht gekregen en uiteindelijk resulteerde dit in het tekenen van een contract bij Uitgeverij Prometheus.

Speciaal geselecteerde regionale jury’s reiken boekenbonnen uit aan de winnaars van de voorronden, met 250 euro voor de eerste prijswinnaar, 125 euro voor de tweede en 75 euro voor de derde prijs. Van de ruim 1.250 verwachte deelnemers plaatsen zich er 21 voor de finale, die op 20 juni 2010 in Rotterdam plaatsvindt. Dit zijn de winnaars van de voorronden, aangevuld met drie wildcards. De finalisten schrijven een nieuwe bijdrage die beoordeeld wordt door een uit het Nederlands taalgebied samengestelde jury. Wie de finale wint, mag zich het grootste Nederlandstalige schrijftalent noemen. Daarnaast wint deze schrijver een laptop ter waarde van 1.500 euro, een masterclass van Uitgeverij Augustus, optredens op Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam en Den Bosch en De Nachten in Antwerpen. In de periode voor de finale kan gestemd worden voor de Dagblad De Pers publieksprijs van Write Now!. Deze zal ook tijdens de finale in Rotterdam uitgereikt worden.

De afgelopen paar jaar zijn er veel Write Now!-winnaars met een boek op de markt gekomen. Anke Scheeren (1ste plaats Maastricht 2004) debuteerde in 2009 met De mooiste dagen zijn het ergst en Maartje Wortel (winnares juryprijs Write Now! 2007) debuteerde in 2009 met Dit is jouw huis. Jaap Robben (aanmoedigingsprijs Eindhoven 2005) debuteerde in 2007 met De nacht krekelt en was in 2009 genomineerd voor de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs. Raoul de Jong (4e plaats Rotterdam) debuteerde in 2004 met Stinknegers en bracht daarna nog vier andere boeken uit. Vele anderen waaronder Vicky Franken, Oscar Kocken en Roel van Meerendonk timmeren nog flink aan de weg met optredens op festivals en publicaties in magazines.

De voorwaarden om mee te doen: leeftijd 15 t/m 24 jaar, de inzending is in de Nederlandse taal en bedraagt maximaal 2.000 woorden. Voor meer informatie over de voorwaarden zie www.writenow.nu.

Inzendingen vóór 15 februari 2010 naar: info@writenow.nu

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.