Oot Kwisien Literair: bibliotheek Tweebronnen smaakt naar meer…

In ‘Oot Kwisien Literair’ duiken Bart van Loo en Vitalski op onweerstaanbare wijze in de culinaire geschiedenis. Verkleed als engelen glippen de twee uitgekookte smulpapen langs de poorten van de hemel naar binnen om aldaar de potten en pannen van schrijvers, dichters en prinsessen te inspecteren.

Het duo stoot op bizarre eetgewoonten bij historische figuren en gaat op zoek naar het verband tussen Marie-Antoinette en de croissant, hoe het komt dat erwten en chocolade tot een hype uitgroeien in het Versailles van Lodewijk XIV. Ze grasduinen in het kookboek van de Boerinnenbond, ontmoeten Nostradamus en zijn getuige van de uitvinding van de Bechamelsaus. Vitalski dolt met de keukenfeiten die Van Loo hem voor de voeten werpt. Woorden, beelden en geuren maken van deze voorstelling een originele en zintuiglijke ervaring. Bart Van Loo is gedreven francofiel en auteur. Vitalski is beëdigd germanist, humorist, en alleskunner. Ze zijn verslaafd aan wereldliteratuur en aan lekker eten. Samen vormen ze een onweerstaanbaar duo.

Leven in Leuven mag 5 duotickets voor deze voorstelling weggeven. Mail naar Danny.theuwis@leuven.be met het antwoord op de vraag: Welke schrijver mag eens van jouw kookkunsten komen proeven?

Praktisch:
Datum: vrijdag 20 november 2009
Start: 20.00 uur
Locatie: Auditorium Tweebronnen, Diestsestraat 49, 3000 Leuven
Toegang: € 8
Tickets: In&Uit Leuven, 016/20 30 20

ootkwisien

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.