Dinsdag 17 november: een dag vol activiteiten rond duurzame voeding

De dag begon met een lekker ontbijt voor de studenten, een organisatie van K.U.Leuven Studentenvoorzieningen i.s.m. Ecocampus, Hartenboer, Vredeseilanden, Alma en LOKO. Het duurzaam ontbijt bood bij een eerlijke koffie of thee een keuze aan zuivelproducten, fruit, fijne vleeswaren, brood, banket en eerlijke ontbijtgranen, honing en choco. Gezond dus en goed voor het milieu. Tijdens het ontbijt was er ook een debat over duurzame voeding in de catering.

‘s Middags was er een lekkere walking lunch voor horeca-uitbaters in en rond Leuven, verzorgd door VTI, in een organisatie van het Netwerk Duurzaam Leuven met tal van partners en leveranciers en de steun van de Stad Leuven. De lunch werd een ontdekking van verrassende nieuwe combinaties en ingrediënten, met’ duurzaamheid’ als rode draad: vegetarisch, lokaal, bio en/of fair trade. De aanwezige leveranciers vertelden over de herkomst en productie van deze producten, en de horeca-uitbaters gingen naar huis met tal van nieuwe contacten en ideeën voor het aanbod in hun zaak.

Tijdens de Week van de Smaak in Leuven staan maar liefst 15 activiteitenin het teken van duurzame voeding! Dat is een goede zaak, want met een bewuste voedselkeuze wordt Leuven nog duurzamer.

Slechts een deel van de activiteiten zijn achter de rug. Er staan er dus nog op het programma! Check duurzaam Leuven voor een volledig overzicht van de duurzame activiteiten tijdens de Week van de Smaak.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.