AIRA DANCE is nieuwe Ambassadeur urban dance in Vlaanderen

Op 21 november 2009 vond in Houthalen de vijfde editie van Dance.Kicks plaats. Dance.Kicks is een jaarlijkse urban Dance Competition: hiphop, funk, streetdance, breakdance, … voor dansgroepen uit Vlaanderen en Brussel. Zeven groepen gaven in Villa Basta een schitterend optreden.
De jury verleende na afloop de titel ‘Ambassadeur voor Urban Dance’ aan het dansgezelschap Aira Dance (Leuven).

Zeven groepen brachten een boeiend programma: Aira Dance (Leuven), Dance O’Mania (Sint-Pieters-Leeuw), ESD HipHop (Grobbendonk), Dansstudio Andiamo (Edegem), Urban Dance Floor (Geel), AP-art (Leopoldsburg) en Dansstudio Chantal Tyncke (Destelbergen). Ze brachten elk een optreden in diverse stijlen in urban dance.
dk09-aira-dance-1

Na een wervelende performance van Most Wanted (Diepenbeek), de winnaars van vorig jaar, verleende de jury de titel ‘Ambassadeur voor urban dance in Vlaanderen’ aan Aira Dance, het showteam van Danscentrum Aike Raes.
De groep werd onder andere geloofd om hun diversiteit in dansstijlen, hun ruimtegebruik en hun creativiteit. Choreograaf Steeve Austin mag dus ongelooflijk fier zijn op zichzelf en zijn dansers!
Danspunt zal in 2009-2010 de winnende groep regelmatig aanbevelen voor deelname aan binnen- en buitenlandse festivals. De jury bestond uit: Patrick De Coninck (voorzitter), Vera Bude, Jennifer Regidor en Steve Burggraeve.

Dance.Kicks is een organisatie van Danspunt en Villa Basta.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.