M maakt zich op voor 111.111-ste bezoeker

Sinds de opening van M brachten reeds 10.000-en mensen een bezoek aan het nieuwe museum van Leuven. M ging op 20 september van start met een drievoudig programma: de volledig vernieuwde opstelling van de vaste museumcollectie en twee unieke openingstentoonstellingen rond het werk van Vlaams Primitief Rogier van der Weyden en het hedendaagse oeuvre van Belgisch kunstenaar Jan Vercruysse. Vooral de prestigieuze expo Rogier van der Weyden 1400|1464 – De Passie van de Meester is een zeer groot succes en trekt bezoekers aan uit binnen- en buitenland.

Morgen, dinsdag 24 november, verwacht M haar 111.111-ste bezoeker. Burgemeester Louis Tobback, Schepen van Cultuur Denise Vandevoort en intendant van M, Luc Delrue zullen deze nietsvermoedende bezoeker in de bloemetjes zetten. De gelukkige ontvangt een gouden M-bassadeurslidkaart.

Als kersvers M-bassadeur zal hij of zij een heel jaar lang kunnen genieten van M. Het gouden M-bassadeursschap geeft nl. recht op een reeks aantrekkelijke voordelen: gratis toegang tot het museum, de collectie en de tijdelijke tentoonstellingen, uitnodigingen voor vernissages, kortingen in de bookshop, gratis bijwonen van lezingen en deelname aan exclusieve activiteiten.

Zondagavond 6 december valt het doek over de Rogier van der Weyden-tentoonstelling. Om aan de blijvende grote vraag naar tickets tegemoet te komen, organiseert M verlengde openingsdagen. Op donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 december is het museum extra lang open: tot middernacht. De overzichtstentoonstelling rond Jan Vercruysse loopt nog tot 17 januari 2010.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.