Het einde van de vijfde Week van de Smaak

Stad van de Smaak Leuven ontving de voorbije zondag duizenden liefhebbers van eetcultuur op het slotevenement van de Week van de Smaak. Op de afsluitende persconferentie zette Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege de plannen voor de jubileumeditie van de Week van de Smaak in 2010 uiteen: de rijke eetcultuur in Vlaanderen zal dan speciaal gevierd worden.

De minister benoemde Aalst tot de nieuwe Stad van de Smaak in 2010 en nodigde Spanje uit aan tafel. Wat aan Burgemeester Louis Tobback het grapje ontlokte dat er volgend jaar beslist veel ajuinen op het menu zouden staan. Burgemeester van Aalst Ilse Uyttersprot stelde hem echter meteen gerust door een mooie mand met streekproducten te overhandigen.

Tijdens de persconferentie namen bovendien de volgende zes projecten de Diversiteitsprijs in ontvangst. De winnaars krijgen een geldprijs van 2.500 euro.

  • Reizend brood – Antwerpen
  • De langste dürüm/Koken met de buren voor Poverello/Smakelijke wijkwandeling/Studenten helpen Turkse buurtbewoners met het aanleggen van hun wintervoorraad – Schaarbeek
  • Poire tropical – Sint-Truiden
  • Aalst proeft Turkije: families in Turkije -Aalst
  • Culinaire Ottomaans-Russische (oorlogs)momenten – Leuven
  • Tables d’hôtes – Kortrijk

Na het officiële gedeelte was er een receptie met lekkere Turkse hapjes.

Minister Joke Schauvliege

Louis kan zijn ogen niet van de smakelijke mand met Aalsterse specialiteiten houden

Turkse hapjes

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.