Leuven in strips, strips in Leuven

In samenwerking met de Universiteitsbibliotheek van Leuven organiseert Brabant Strip vzw een tentoonstelling over het beeld van Leuven in het stripverhaal, genaamd Leuven in strips, strips in Leuven. Een dertigtal beeldverhalen zijn het canvas voor de stad en de universiteit. Historische en hedendaagse stadsgezichten van Leuven volgen elkaar op. Originele stripplaten, digitale kopieën en documenten laten de bezoeker kennismaken met de stripverhalen waarin de hoofdstad van Vlaams-Brabant een rol speelt. In Leuven klopt er een hart voor strips. Er zijn kwaliteitsvolle stripspeciaalzaken, uitgevers met ambitie en oog voor kwaliteit en een schare boeiende stripmakers. Aan de Leuvense striptekenaars wordt in de tenoonstelling ruim aandacht besteed. Tenslotte is er ook aandacht voor het grafische werk van striptekenaars bestemd voor Leuvense organisaties ( Brouwerij Artois, Stad Leuven, vzw Beeld Beeld) en evenementen (Kerstmarkt, Leuven Kookt Kunst). Een rijk geïllustreerde catalogus is beschikbaar tijdens de tentoonstelling.

 • Locatie: tentoonstellingszaal van de Universiteitsbibliotheek, Mgr. Ladeuzeplein, Leuven
 • Geopend dinsdag 8 december 2009 tot zaterdag 6 februari 2010
 • De tentoonstelling is toegankelijk tijdens de Kerstmarkt en dit in het weekend van 12-13 en 19-20 december (tussen 10 en 17u).
 • Gesloten van 24/12/2009 t/m 01/01/2010 en op 02/02/2010.
 • Openingsuren:
  • maandag – donderdag : 9:00 – 20:00
  • vrijdag : 9 – 17u
  • zaterdag : 10 – 13u (2009: 9u30 – 13u)
  • zondag gesloten
 • Gratis toegang en ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers

leuven_in_strips_strips_in_leuven_affiche

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.