Kersttentoonstelling in de Abdij van Park

Van zondag 6 december tot zondag 10 januari 2010 is er een tentoonstelling in het museum van de Abdij van Park rond Kerstmis. De tentoonstelling geeft een zicht op de verschillende tradities, gebruiken en rituelen rond Kerstmis en ook antwoorden op vragen zoals ‘Waar komen de kerstboom en kerststal vandaan?’. Een selectie schilderijen en gravures uit de collectie van de abdij van Park zal het kerstverhaal in beeld brengen. Uitzonderlijk voor deze gelegenheid wordt de monumentale Aanbidding der herders [Theodoor van Loon (Erkelenz ca. 1581 – Maastricht 1649), Brussel, 1610-1620] uit de collectie van de abdij van Park getoond aan het grote publiek.

  • Adres: Museum Abdij van Park, Abdij van Park 7, 3001 Heverlee
  • Opgepast: door werken in de Gedenaaksebaan is de Abdij van Park moeilijk bereikbaar: je leest best de uitleg op de website van de Park Abdij over de beste route.
  • Tijdstip: zondag 6 december tot zondag 10 januari 2010, elke dag van 10:00 tot 17:00. Open van woensdag tot zondag, gesloten op maandag en dinsdag.

Klik op de folder voor een grote versie:
abdij_van_park_museum_kersttentoonstelling_2009

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.