1 Jaar Obama

Elke derde dinsdag van de maand organiseert Vormingplus in samenwerking met de bibliotheek Tweebronnen de rubriek “actualiteit” tijdens de middagpauze. Op dinsdag 15 december is het onderwerp “1 jaar Obama“. Het start om 12:15 in de foyer van de bibliotheek Tweebronnen op de bovenste verdieping. De prijs is 3 euro, soep inbegrepen. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Bart Kerremans, professor aan het Instituut voor Internationaal en Europees beleid van de K.U.Leuven, zal deze bib-babbel begeleiden:

‘Yes we can’, het wordt nog te pas en te onpas gebruikt over heel de wereld. Obama heeft iets in beweging gezet, dat is zeker. Maar kan hij ook werkelijk het verschil maken? Contrasteren met zijn voorganger Bush was niet zo moeilijk maar waar wil hij zelf naartoe? Een uitgebreid reddingsplan voor de zieltogende economie, verschuiven van troepen van Irak naar Afghanistan, druk op de Israëlische regering i.v.m. haar kolonisatiepolitiek, een aanvaardbare versie van het rakettenschild, beloften voor Kopenhagen en last maar zeker not least de hervorming van het nationale gezondheidszorgsysteem.

Tijdstip: dinsdag 15 december van 12:15 tot 13:15.
Locatie: foyer van de bibliotheek Tweebronnen op de bovenste verdieping (Rijschoolstraat 4).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.