Slechts 24% van alle Leuvense handelszaken toegankelijk

Hidden city is een project dat zicht richt op het nagaan van de fysieke toegankelijkheid van handelszaken, restaurants en cafés in Leuven. Op de website kan men de toegankelijkheid van elke handelszaak in Leuven opvragen. Meer dan 1300 gebouwen zijn getest en slechts 24% van de Leuvense handelszaken bleek toegankelijk.

Volgens Hidden city is een handelszaak toegankelijk als de breedte van de ingang minimum 70 cm is en als je geen drempel hoger dan 2cm over moet. In een latere fase wil men ook de toegankelijkheid voor andere groepen zoals blinden en slechtzienden testen.

Meer informatie op de Hidden city website

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Slechts 24% van alle Leuvense handelszaken toegankelijk”

DV
(on december 1st, 2009 at 22:07)

Een simpele lijst van wel toegankelijke handelszaken zou wel handig zijn op die site..