Entresole

Een afspraak met een vriend is altijd een prima gelegenheid om een nieuw restaurant uit te proberen. Restaurant Entresole in de Justus Lipsiusstraat is een vrij recente toevoeging aan de lange lijst Leuvense restaurants en sprak me aan omwille van het originele concept. In restaurant Entresole zal je tevergeefs op zoek gaan naar een uitgebreide menukaart. Als hoofdgerecht wordt er enkel entrecote (24 euro) en sole (26 euro) geserveerd. Makkelijk voor moeilijke beslissers.

Bij het binnenkomen werden we zeer vriendelijk ontvangen en meteen naar ons tafeltje vlak onder een schilderij van een gigantische stier gebracht. Terwijl we op onze vriend wachtten bestelden mijn vriend een porto en ik een aperitief van het huis, een glaasje cava. Valt het jullie ook op hoeveel restaurants tegenwoordig cava als aperitief van het huis serveren? Het lijkt wel alsof de opmars van dit bubbelende drankje niet meer te stoppen is.

Het interieur van Entresole is prachtig. Het is er heel ruim met gigantische ramen langs drie kanten van het gebouw en een mooie open keuken. Als je op zoek bent naar een beetje privacy of niet gezien wil worden met je nieuwe verovering ga je hier best niet dineren. Mensen die niets te verbergen hebben, kunnen genieten van de kunst waarin het rund en de tong een hoofdrol spelen of na het eten een thee, koffie of digestiefje drinken in de gezellige oriëntaalse hoek versierd met kleurrijke kussens en sfeervolle verlichting. Entresole biedt niet enkele een ruime keuze aan wijnen. Je kan er ook een flesje van je favoriete wijn kopen in het wijnboutique.

Nadat onze vriend ons vervoegd had, kwam de ober onze keuze opnemen. Als voorgerecht koos ik voor een vissoepje, de heren gingen allebei voor de scampi met look. We kregen meteen een slaatje met walnootdressing en brood met olijfolie. Een beetje vreemd, want we verwachtten zo’n slaatje eerder bij het hoofdgerecht. Het slaatje was niet echt bijzonder te noemen: wat ijsbergsla, walnoten en een dressing. Van een restaurant dat zich als iets chiquer profileert, had ik net iets meer verwacht. En misschien een detail, maar ik stoffen servietten geven een maaltijd meer cachet dan papieren.

De voorgerechten daarentegen waren erg lekker en verzorgd. Mijn vissoep was overheerlijk (al moest ik de bediening er wel even aan herinneren dat ze mijn lepel vergeten waren). De scampi’s van de heren waren van meer dan genoeg look voorzien en bovendien mooi gepresenteerd op een langwerpig bord.

Het hoofdgerecht stelde echter een beetje teleur. We hadden alledrie de entrecote besteld en verwachtten een stukje fantastisch vlees op ons bord. Wat me niet onterecht lijkt in een restaurant met maar twee hoofdgerechten op de kaart.  Het vlees was lekker, maar zeker niet bijzonder en niet zo botermals als ik verwacht had. Bij het vlees werden vier verschillende sauzen geserveerd, waarvan de huissaus met kippenlevertjes en pastis mij het meeste kon bekoren. De béarnaise en peperroom vond ik maar matig. De mayonnaise bij de frietjes werd, zoals het hoorde apart geserveerd. We waren iets meer dan halfweg onze steak toen de bediening eraan dacht om peper en zout op onze tafel te zetten.

Bij het eten dronken we een flesje rode wijn uit Spanje Rioja Dominio de Ugarte, die volgens de wijnkaart naar rode bessen, vanille en ceder zou moeten smaken. Na het hoofdgerecht hadden we nog net een gaatje voor een dessert. Dat werd tweemaal de crème brûlée en die stelde gelukkig niet teleur.

Dit etentje voor drie bestaande uit voor-, hoofd- en nagerecht kostte ons 173,95 euro, aperitief en wijnen inbegrepen.

Praktisch
Justus Lipsiusstraat 18, 3000 Leuven
tel 016/58.28.88
info@entresole.be
entresole.be

Onze keuze
Vissoep en scampi met look als voorgerecht
Entrecote als hoofdgerecht
Crème brûlée

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Entresole”

Carolien
(on januari 15th, 2010 at 21:34)

Even meegeven dat bovenstaande reacties van één en hetzelfde IP-adres komen en dus hoogstwaarschijnlijk van dezelfde persoon komen. Hopelijk helpt dit om deze reacties in de juiste context te plaatsen.

 
Carolien
(on februari 9th, 2010 at 19:50)

Twee reacties op dit bericht werden verwijderd op vraag van de eigenaar van de Entresole.

 
Kristof
(on april 7th, 2010 at 16:03)

Entresole heeft een gemengde indruk op mij achtergelaten… Het voorgerecht (tonijn) en dessert (creme brulee) waren zeer goed, maar het hoofdgerecht van mijzelf (vlees) en mijn vrouw (vis) liet te wensen over. Bovendien gaf het personeel een weinig professionele indruk. De puur mondelinge voorstelling van de voorgerechten en desserts voldeed niet (snel en aan slechts een zijde van een tafel met 12 personen, de helft van de mensen begreep dus weinig van wat er werd gezegd). Ook vond ik het niet kunnen dat de verschillende bereidingswijzen van het vlees (rare, medium, etc.) bij de verkeerde personen terecht kwamen. Tenslotte liep het ook bij de dessert hier en daar verkeerd (wel of geen slagroom) en de rekening was, na correctie, nog steeds onmogelijk om aan uit te geraken. Prijs/kwaliteit vind ik dit dus maar een mager beestje…