Fochplein ondergaat facelift

Dat staat op de voorpagina van de  Passe-Partout (week 50 – 9 december 2009 – deel 2). Het Fochplein is nu een zone met aan beide kanten van de straat een gigantisch bushalte, gescheiden door een grote bloembak. Het is een lelijk plein met erg druk busverkeer. Maar dat gaat dus eindelijk veranderen. Niet alleen moet de nieuwe inrichting van het plein minder busdrukte genereren. Een bushalte verhuist naar het Margarethaplein (naast de Sint-Pieterskerk). De bussen die naar het station van Leuven rijden blijven halte houden op het Fochplein zelf.

Ook – en dit is fantastisch nieuws – komt er een grote ondergrondse fietsenstalling. Dit zou het parkeerprobleem voor de fietsers in Leuven mee helpen oplossen. De plannen voor een volledige herinrichting van het Fochplein slepen al heel lang aan. Op een eerder voorstel was veel tegenkanting. Maar nu is het een realiteit. De werken starten vanaf 1 augustus 2010. Het nieuwe Fochplein zou tegen januari 2011 af moeten zijn.

Bookmark and Share

Er zijn 14 reacties op “Fochplein ondergaat facelift”

Siska
(on december 11th, 2009 at 11:19)

Ik heb de plannen gezien in de “gazet”
‘k ben eens benieuwd….

 
Carolien
(on december 11th, 2009 at 12:51)

Het gebrek een fietsenstallingen is inderdaad een groot probleem in Leuven. Ik kan de bouw van zo’n extra fietsenparking alleen maar toejuichen!

 
Siska
(on december 11th, 2009 at 14:28)

Inderdaad, die fietsenstalling…. zou voor max. 24 uur zijn…. hoe gaan ze dat controleren?

 
tom bonte
(on december 12th, 2009 at 0:49)

1 augustus 2009? :)

vraag me af hoe ze het busverkeer zullen regelen tijdens de werken…maar toch, een goede zaak! :)

 
Carolien
(on december 12th, 2009 at 8:44)

@tom: Foutje is rechtgezet.

 
elischka
(on december 13th, 2009 at 0:12)

tijdens de werken zal Leuven heel anders zijn. btw ze pakken dan ook in 1 keer het begin van de Tiense aan.

 
bart
(on december 17th, 2009 at 22:48)

gaat mooi worden

 
elischka
(on januari 5th, 2010 at 15:23)

artikel op de website van stad Leuven http://www.leuven.be/leven/stadsvernieuwing/fochplein/index.jsp

 
bovy caroline ktz
(on maart 16th, 2010 at 0:38)

kleine zelfstandigen,wat deze persoonlijk brengen en stadsgewijs uitstralen maakt van een stad dat ze apart is,dat ze iets te bieden heeft ,nieuwsgierigheid opwekt,en bovenal bezoekers blijft boeien.ketens vindt men overal,ze zijn kapitaalskrachtig alom gekend,maar helaas door hun gepaarde commercialisaatie,weinig origineel…aldus minder boeiend…;wij kleine boetieks,gezellige restaurants,artisanaale bakkers,olijf en kaas etc,winkeltjes,laat staan de zo lang gekende kiosk,ijskraampje van zo lang geleden in de diestsestraat ,met al zn charme,viel toen weg.ook bovengenoemde zullen geen kans meer krijgen en weg vallen.vernieuwing hoort bij vooruitgang!akkoord!maar in deze harde tijden,laat ons ademruimte,laat ons een kans;want wat over zal blijven is idd vernieuwing,meer mobiliteit…maar evenmin persoonlijkheid;we zijn dan een stad als zovelen.en onze bijdragen aan leuven zal tenonder gaan net als ons kapitaal,want wij waren maar kléine zelfstandigen,healas niets meer dan dat,blijkbaar.

 
elischka
(on maart 17th, 2010 at 15:18)

@ bovy caroline ktz
wat jij opnoemt is iets totaal anders. het is een gekend fenomeen en misschien inderdaad een probleem van steden met dure huurpanden die een multinational makkelijker kan betalen.

 
caroline bovy
(on april 1st, 2010 at 22:30)

niet enkel een multinatoinal ,Elischka,ook de gewone mens kan zich het zelfs amper veroorloven te wonen in Leuven.Of de studenten,mits gesteund door hun ouders kunnen hun betrekking al dan niet tijdelijk nemen,of zoals je meer en meer ziet,sociale woningen,opgestapeld in vaak erbamelijke toestanden qua woning OF super moderne maar dan ook erg dure appartementen nemen meer en meer hun betrekking tot onze stad.en wat blijft er over vd echte leuvenaars?verhuizen naar omstreken…hun plan trekken!ik wil maar zeggen,er is geen gehoor,niet als commersant,of als stadsburger naar onze visie,inspraak,of waar het om draait,problematiek.p.s. bedankt voor jou repliek van eerdere comment.

 
bovy caroline
(on augustus 29th, 2010 at 20:24)

sta open voor repliek

 
Geert
(on oktober 10th, 2014 at 7:19)

Dag caroline,
Is jullie winkel verhuisd sinds de sluiting?
Ik zou graag nog eens willen langskomen om bij te praten.
Ik ben momenteel aan het werken dicht bij de SKLO in heverlee.
Laat maar iets horen,
Gr geert

 
Carolien Coenen
(on oktober 10th, 2014 at 14:56)

Beste Geert,
Ik weet niet of je via deze weg gehoor gaat vinden bij Caroline Bovy. Haar laatste reactie dateert al van vier jaar geleden.