Voordracht over het Oude Rome door Prof. Dr. Mooren

Op vrijdag 18 december 2009 van geeft Prof. Dr. Leon Mooren een voordracht over het Oude Rome in het Lokaal Dienstencentrum Wijnveld. De prijs is 4.50 euro en je hoeft niet op voorhand in te schrijven.

In 30 v.C. pleegt Kleopatra, de verslagen koningin van Egypte, zelfmoord in Alexandrië om te voorkomen dat zij als attractie meegevoerd wordt te Rome in de triomftocht van Augustus, de eerste keizer van het Romeinse Rijk. Een aantal jaren eerder was Kleopatra in Rome geweest als eregaste op de triomftochten van haar minnaar Caesar, die een gouden standbeeld van haar liet plaatsen in de tempel van Venus. Het beroemde marmeren beeld van de “Venus van de Esquilijn” is mogelijk een kopie van dat beeld. Het is in deze periode dat de geschiedenis van Rome, door toedoen van Augustus, een nieuwe wending neemt.

  • Tijdstip: vrijdag 18/12/2009 van 14u tot 16u.
  • Locatie: Lokaal Dienstencentrum Wijnveld, Wingerdstraat 14 (aan de ’s Hertogenlaan), 3000 Leuven
Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Voordracht over het Oude Rome door Prof. Dr. Mooren”

Carolien
(on december 11th, 2009 at 9:12)

Tiens, ik heb altijd gedacht dat Cleopatra met een C geschreven werd?

 
Geert
(on december 11th, 2009 at 10:39)

Misschien komt het van de Griekse schrijfwijze “Κλεοπάτρα” (ten tijde van Caesar werd er veel Grieks gehanteerd). Ook in het Duits, het Noors etc… wordt de K gebruikt.

 
Dries
(on december 11th, 2009 at 10:46)

@Carolien: ik heb dat zo gekregen van de organisatrice van het Dienstencentrum Wijnveld en ik vermoed dat zij dat zo gekregen heeft van de prof… ik vermoed dat hij wel weet hoe die naam geschreven mag worden :-)

 
Carolien
(on december 11th, 2009 at 21:19)

Google vindt ook dat het met een C moet zijn. ;-)

 
Chelsea
(on januari 4th, 2010 at 19:03)

‘t moet met ‘n C geschreven worden
CLEOPATRA!
accept it!