Leuvens gezin op interculturele missie naar klimaattop

Een verscheiden team van 6 Vlamingen trekt van 12 tot 17 december naar Kopenhagen om er te leren over interculturaliteit, klimaatsverandering en duurzame ontwikkeling.

Initiatiefnemers Pieter Baets en Peter Stoffels lanceren dit project in het kader van hun opleiding Intercultureel Management aan de Katholieke Hogeschool van Mechelen. “De lessen gaven ons een beter inzicht in intercultureel leren, één lezing draaide rond de interculturele kijk op duurzame ontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat verschillende culturen ons iets kunnen leren over de relatie tussen mens en natuur.” aldus Peter Stoffels. Pieter Baets: “We hopen in Kopenhagen te leren over onszelf en onze eigen afkomst. Tegelijkertijd willen we in Kopenhagen inheemse volkeren, moslims, hindoes en andere gemeenschappen ontmoeten om te leren over hun kijk op een duurzame samenleving.”

De verschillende deelnemers hebben elk zo hun reden en visie waarom ze deelnemen aan deze interculturele missie. “Ik ben ervan overtuigd dat het binnen de Islam een plicht is van alle mensen om zorg te dragen voor het milieu.” zegt Majid Kalaai, student aan de Provinciale Hogeschool Limburg en van Marokkaanse afkomst. In Kopenhagen zijn activisten ook in hongerstaking voor het klimaat. “Vasten komt aan bod in alle religies, denk bv. aan de vastenperiode rond pasen. In Kopenhagen wil ik “Climate Justice Fast” een hart onder de riem steken en leren van hun drijfveren.” aldus deelneemster en godsdienstwetenschapper Annelies Aerts. Ook éénjarige Frederic en zoontje van Peter Stoffels en Maya Peszko gaat mee en is misschien wel de jongste Belg in Kopenhagen. “I think it’s important we don’t forget to involve our children in the topic of climate change and intercultural learning. We have to show them there is hope for the future.” zegt de uit Polen afkomstige moeder en muzieklerares Maya.

De interculturele missie kan gevolgd worden op de volgende website: http://interculturele-missie-naar-klimaattop.blogspot.com/

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.