Uitgeklede muziek in het Depot

Woensdagavond was het een avondje van rustig genieten van mooie muziek. Ik ben met 2 vriendinnen naar een optreden geweest in het Depot. Als voorprogramma was er The bear that wasn’t en hij verdient een woordje uitleg. Een 23-jarige jongeman uit Genk die sinds een 10-tal weken Vlaanderen rondfietst en via Facebook gratis logies met ontbijt zoekt, in ruil daarvoor speelt hij een huiskamerconcertje en doet hij daarnaast ook klusjes (als je wil).

Vanavond was het een iets ander opzet omdat hij optrad als voorprogramma van Gabriel Rios. 6 mooie luisterliedjes over speelgoedleeuwtjes, het verlangen om naar Disneyland te gaan en een ballade over twee tranen. Hij, tesamen met zijn zus als tweede stem tijdens een paar liedjes, is er in geslaagd de 300 bezoekers redelijk stil te krijgen gedurende 20 minuten. Het enige instrument dat bespeeld werd was een acoustische gitaar. Het was weeral eens een bewijs dat goede muziek en goede liedjes niet te veel franjes nodig hebben. Voor de mensen die graag iets willen beluisteren, surf naar http://www.myspace.com/thebearthatwasnt en voor meer info kan je terecht op http://thebearthatwasnt.be/index.html.

Na deze troubadour was het tijd voor Gabriel Rios, veel uitleg heeft deze jongeman uit Puerto Rico niet nodig. Hij doet het al een 5-tal jaar goed in Belgie en vanavond bracht hij een mooie, uitgeklede versie van zijn hits (Ghostboy, Angelhead, Broad Daylight) maar ook van een paar Puertoricaanse liedjes (El raton). Hij heeft ook verschillende liedjes ten gehore gebracht uit zijn nieuwe album dat in februari 2010 uitkomt.

Als surprise act kwam Kobe Proesmans opdagen, Kobe is een veelzijdig percussionist die tesamen met Rios en Jef Neve ook verschillende keren heeft opgetreden.

Van mij had twee bovenstaande mannen nog wel een uurtje extra muziek mogen maken.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.