Theater troef in het CVO Leuven-Landen

Vanaf januari start het CVO Leuven-Landen met de cursus “Stretch your body and mind”, een theateratelier voor cursisten Engels. De cursus is het tweede luik van Inter², een internationaal talenproject dat tot stand kwam met steun van de Europese Unie. Naast België werken ook Finland, Italië en Duitsland mee aan het project.

Theater voor Europa
Vorig schooljaar startte het CVO Leuven-Landen met het project Inter², een samenwerking tussen vier Europese scholen voor volwassenenonderwijs. In virtuele klassen kunnen cursisten met dezelfde interesses discussiëren in de taal die ze leren. Met de cursus “Stretch your body and mind” gaat het CVO nog verder. De vier deelnemende landen kiezen elk een sprookje uit hun eigen cultuur, vertalen het in het Engels en sturen het door naar een buitenlandse partner. Die ‘hertaalt’ de tekst en gaat er mee aan de slag op de planken. Ieder land voert een eigen versie uit van het sprookje tijdens een theaterweekend in Tübingen (mei 2010).

In English
De cursus loopt wekelijks van 20 januari tot 30 mei en verloopt in het Engels. In de loop van december gebeurt de selectie van de kandidaten. Motivatie en een goede basiskennis Engels zijn een must. Het theateratelier begint met enkele inleidende sessies rond groepsdynamica en basistechnieken van het theater, waarna we naar de opvoering in Duitsland toe werken. Gastdocenten van Wisper en een intensieve workshop door The Academy of Creative Training uit Brighton garanderen een professionele en specifieke aanpak.

Grundtwie?
Inter² is een Grundtvigproject, een leerpartnerschap dat net zoals Erasmus- en Comeniusprojecten samenwerking en mobiliteit binnen Europa wil bevorderen. Binnen Grundtvig draait het om volwassenenonderwijs. De partners in het project Inter² zijn een Finse school voor Tweedekansonderwijs, een Duitse volkshogeschool en een Italiaanse talenschool. Twee jaar lang kunnen cursisten uit de vier landen met elkaar discussiëren in een virtuele klas of op een virtuele scène. Het project eindigt met de theateropvoering in Tübingen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.